dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #11 Ghostface

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#11 Ghostface med Jadakiss – Run (The Pretty Toney Album, 2004)

I ärlighetens namn har jag inte lyssnat så mycket på The Pretty Toney Album men kort sagt kan man säga att det är en kvalitetsskiva precis som alla hans andra. Det är också den enda skivan där han endast kallar sig för Ghostface. RZA har bara producerat två spår på skivan och sedan dess har han bara dykt upp med en vers och ett introprat på hela fem efterföljande album.

Det finns flera versioner av låten Run. På albumversionen är endast Jadakiss med men på remixen och videoversionen gästar den relativt okända rapparen Comp på en tredje vers. Stenhårt och smutsigt, precis så som vi vill ha RZA. Ghostface sparar verkligen inte på krutet under sina verser utan skriker sig härligt hes.

Refrängen:

Run! If you sell drugs in the school zone
Run! If you gettin’ chased with no shoes on
Run! Fuck that! Run! Cops got, guns!
They givin’ out life like bird tons
Run! If you ain’t do shit, you it
That next felony, nigga, it’s like three zip
So, run! Hop fences, jump over benches!
When you see me comin’ get the fuck out the entrance!
Run! Fuck that! Run! Cops got guns! Muthafucka.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-03 22:00 / Uppdaterad: 2009-12-03 22:11

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig