dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

3 december: Pictish Trail

Pictish Trail är artistnamnet för Johnny Lynch, månginstrumentalist och en av hjärnorna bakom skivbolaget Fence. I år har han varit på turné, i stort sett hela året. Ändå tog han tid till att hylla svensk musik.

 1. Vilket är årets album?
  Kul att du frågar efter som jag har två och båda är svenska artister! Jag är ledsen men jag kan inte välja mellan East Of Eden av Taken by Trees och Yesterday and Today av The Field. Jag tycker att båda två är fantastiska. Även fast de är har ganska olika stilar och genrer tycker jag att de båda har ett kusligt eteriskt sound, så vackert. Jag har rest mycket det här året och båda dessa album har följt med i mina öron.
 2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
  Jag tillbringade större delen av det här året på turné – så att träffa så många olika musiker och spela i många olika städer var inspirerande. Det är lite konstigt att använda ordet ”inspirerande”. Jag har alltid tyckt att folk som använder det ordet är twee och hippy och jag hatar det. Men vad kan jag säga? JAG VAR INSPIRERAD, OK? Jag hade aldrig spelat min egen musik utanför Storbritannien förrän i år och nu har jag gjort två turnéer i USA, en Europaturné med Malcolm Middleton och otaliga turnéer i Storbritannien. Det har varit utmattande men så roligt. Jag ska försöka glömma bort min ölmage från 2009 men jag har en känsla av att den kommer hänga med mig in i 2010.
 3. Vad ser du fram emot 2010?
  Det här året spelade jag in ett elctro-popalbum med en av mina vänner, under ett annat namn som jag inte får avslöja än. Det finns ett par singlar ute nu men albumet kommer ut i april. Jag ser fram emot att se folks reaktioner, speciellt folk jag känner. Jag tror att det kommer att skrämma dem. Jag älskar det verkligen.
  Jag ser dessutom fram emot vår Homegamefestival. Det är en liten festival som jag ordnar med min kompis Kenny (King Creosote). Vi driver ett skivbolag som heter Fence Records i en väldigt liten fiskeby som heter Anstruther i Fife, Skottland. Homegame är en festival som vi ordnar för 300 folk, vi använder alla små lokalar i vår hemby. Det blir framträdanden från folk på vårt bolag – James Yorkston, King Creosote, Lone Pigeon etc. och massor av gästartister. Det blir bättre och bättre för varje år för vi lär känna publiken lite mer varje år, folk återkommer! Biljetterna släppa 1 december så de kanske redan är slut när du läser det här. Grejen är att vi skottar verkligen älskar svenskar. Så om du är svensk och vill komma på vår festival, messa mig på MySpace så ska jag försöka hjälpa dig.

Marie Lindström

Publicerad: 2009-12-03 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-26 11:18

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig