dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #14 Big Pun

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#15 Big Pun med Inspectah Deck och Prodigy – Tres Leches (Triboro Trilogy) (Capital Punishment, 1998)

Det känns inte helt självklart att RZA skulle producera ett spår på Big Puns debutskiva. Men de har sedan tidigare kopplingen att ”den stora” varit med på en b-sida på Fat Joes 12:a Envy där även Raekwon är med.

Cutsen på låten med Rakim-vokaler står den nyligen avlidna X-Ecutioners DJn Roc Raida för . RZAs mörka ödesmättade sound är skapat från Gary Burtons låt Las Vegas Tango och ger en ljudbild som vi känner igen från RZA under 90-talet.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-27 18:00 / Uppdaterad: 2009-12-01 11:38

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig