dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #16 Ghostface Killah

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner.

#16 Ghostface Killah med Raekwon – Maxine (Bulletproof Wallets, 2001)

På låten Maxine bjuder radarparet Ghostface och Raekwon på en storytellinglåt inspirerad av kriminalrullen Across 110th Street eller Massakern på 110:e gatan som den heter på svenska.

Bulletproof Wallets är i helhet en riktigt grym skiva och enligt många Ghostface-fans även hans bästa. Det blev också den sista skivan han släppte på Epic innan han gick vidare med karriären på Def Jam. Tydligen hade de stora problem att få igenom rättigheterna till samplingarna på skivan så många låtar fick omarbetas till slutprodukten. Men efter mycket om och men blev det till sluten av de bästa skivorna år 2001.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-25 20:00 / Uppdaterad: 2009-11-25 13:42

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig