dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #18 Ol’ Dirty Bastard

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta gör jag parallellt med Olas fina lista med Premiers 30 bästa produktioner.

#18 Ol’ Dirty Bastard med Brooklyn Zoo, Sunz of Man, 12 O’Clock och Shorty Shit Stain – Protect Ya Neck II The Zoo (Return to the 36 Chambers: The Dirty Version, 1995)

Egentligen en helt sjuk låt med noll substans och mycket hardcore leverans. För att citera en användare på youtube som kommenterat låten. ”The song is fuckin gory as fuck. Makes you wanna cut a throat for the fun of it.” Och det är väl en ganska bra beskrivning. Skitigt sound och distningar i samma anda som låten Raw Hide från samma skiva. Skaka ditt huvud fram och tillbaka till nackkotorna lossnar helt enkelt. Ol’ Dirty Bastard live and uncut!

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-13 23:50 / Uppdaterad: 2009-12-01 11:17

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig