dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #20 Wu-Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta gör jag parallellt med Olas fina lista med Premiers 30 bästa produktioner.

#20 Wu-Tang Clan – Take It Back (8 Diagrams, 2008)

På den här låten får vi höra sex Wu-medlemmar. Bakom produktionen den här gången hittar vi ett klassiskt Bob James-break som använts till flertalet klassiska låtar, bland annat Public Enemy. RZA tar den här gången hjälp av den legendariska Easy Mo Bee som producerat allt från Big Daddy Kane och Miles Davis. En grym låt från en skiva som växt sig stark sedan den släpptes 2007. Speciellt skiner Method Man med knivskarpa verser genom hela plattan efter att stundtals ha varit lite oslipad under 2000-talet.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-03 20:00 / Uppdaterad: 2009-11-03 14:16

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig