dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x 20 x DJ Premier: #14 AZ

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan DJ Premier släppte sitt första Gang Starr-album tillsammans med Guru. Bara därför listar jag 30 av DJ Premiers största musikaliska stunder.

Här hittar du alla delar i serien

#14 AZ THE COME UP (2005)

Skivresan började egentligen på samma gång för AZ och Nas, när AZ dök upp som den ende gästrapparen på Nas debut Illmatic. Även om de båda sedan gjorde gemensam sak i The Firm (som också innehöll Foxy Brown) så har AZ alltid hamnat i skuggan av sin New York-granne.

När AZ något årtionde efter Illmatic fick hjälp av DJ Premier på 2005 års A.W.O.L. blev resultatet inte bara en av AZ:s bästa låtar, utan dessutom en av DJ Premiers finaste DJ-uppvisningar. Premier scratchar runt med AZ:s egen Rather Unique och Bone Thungs-N-Harmonys Creepin On Ah Come Up, medan Lawrence Hilton-Jacobs Holdin’ On från 1978 fixar musiken.

ORIGINALEN

SPOTIFY

Parallellt med listandet här samlar Patrik låtarna i en Spotify-lista:

http://bit.ly/fwqRl

Ola Andersson

Publicerad: 2009-10-13 21:00 / Uppdaterad: 2009-10-12 23:36

Kategori: Artiklar

2 kommentarer

Nej Ola. Nu börjar du tappa det här. Den här låten är på tok för likt allt han släppte med NYGz och Blaq Poets osv.

Då är ju t.ex. den här AZ-låten med Primören mycket fetare: http://www.youtube.com/watch?v=hl9NzwTZwXs

Kan även passa på att tipsa om den här fina blenden: http://www.youtube.com/watch?v=WsFXcR6lnWs

Pontus Gustavsson Medlem 2009-10-13 23:49
 

”The Format” var med i matchen ganska länge, men för att gå händelserna lite i förväg kan jag redan nu avslöja att den inte finns med i listan. ”The Come Up” är den vassare låten av de två. Några av Premiers finaste stråkar och dessutom, som sagt, en av de snyggaste scratchuppvisningarna Premier fått till.

Ola Andersson Redaktionen 2009-10-13 23:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig