dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x 20 x DJ Premier: #17 KRS-One

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan DJ Premier släppte sitt första Gang Starr-album tillsammans med Guru. Bara därför listar jag 30 av DJ Premiers största musikaliska stunder.

Här hittar du alla delar i serien

#17 KRS-ONE MC’S ACT LIKE THEY DON’T KNOW (1995)

Ett av hiphopens andra favoritteman är också det som en gång la grunden för hela genren: förmågan att rappa byxorna av motståndet. Att man själv har en busslast skills, medan andra inte har något att komma med. Självklart har KRS-One haft sitt att säga i frågan. Som i MC’s Act Like They Don’t Know.

Även när det blev dags för KRS-Ones andra album som ”soloartist” plockades DJ Premier in som producent. Och allra bäst blev det på MC’s Act Like They Don’t Know. I mötet mellan Clifford Browns 1955-låt Yesterdays och Kurtis Blows klassiska rappionjär The Breaks föddes en av KRS-Ones bästa låtar.

ORIGINALEN

SPOTIFY

Parallellt med listandet här samlar Patrik låtarna i en Spotify-lista:

http://bit.ly/fwqRl

Ola Andersson

Publicerad: 2009-10-10 21:00 / Uppdaterad: 2009-10-10 19:57

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig