dagensskiva.com

48 timmar

Text

Way Out West 2009: Bruket

Torsdag, festivalens smygstart med full fokus på klubbakter, var inte Brukets dag. Gitarrhaverier, otacksam placering på scen (framför kvällens amerikanska huvudakts utrustning) och bristande ljud var utlösande irritationsmoment, moment de ändå hanterade efter bästa förmåga. För av de tre spelningar jag sett med detta Fagerstaband i sommar var denna den som utkristalliserade bandet från övriga debutanter. Trots bakslag måste föreställningen fortgå och det löstes på ett ypperligt sätt.

Hur det lät? Ja, som nämnts ovan lämnade sångljudet mycket att önska, men Brukets arbetarklasspunk står sig bra även under sådana omständigheter. I Sthlm kallar frambringas en smittande energi svår att värja sig mot och det genomsyrar hela spelningen. Polisen lägger pussel är även den en kioskvältare värd att nämna.

bruket1_dsc1

Bruket.
Foto: Sofia Qvarnström, Sproduction.com

Tyvärr får man väl tillstå att den energiska approachen inte väger upp avsaknaden av låtar. Eller rättare sagt, avsaknaden av låtar som håller uppe en hel spelning. Det blir extra tydligt i detta fall och det står klart att Bruket har framtiden för sig. Nu känns vissa delar som utfyllnad och hafsverk.

Att man får ta till Eldkvarns örhänge Pojkar, pojkar, pojkar som sista låt är ytterligare ett bevis på detta. Förstå mig rätt nu, jag älskar Eldkvarn och bandet ger låten rättvisa, men ett sådant tilltag borde vara ett onödigt inslag. Det är Bruket man vill se och höra, inte Pluras lyrik.

Publicerad: 2009-08-14 13:49 / Uppdaterad: 2009-08-14 20:27

Kategori: Festivaler 2009, Konsert, Way Out West 2009

2 kommentarer

Jag har inte riktigt fattat detta. Är inte detta band en smula överhypat?! Har haft chansen att se dem ett par gånger i sommar och har inte direkt blivit imponerad.

Jocke Oregistrerad 2009-08-16 11:01
 

Dem är ju så jävla bra!

Chrille Oregistrerad 2010-05-15 12:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig