dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown: Marilyn Manson

manson-rockfoto

Marilyn Manson var i bra form på Metaltown.
Foto: David Johansson, Rockfoto.nu

Tecknen har faktiskt funnits där ett tag redan. Marilyn Manson har återförenats med Twiggy Ramirez och släppt en platta som för tankarna bak mot åren efter Antichrist Superstar. Men att Marilyn Manson skulle stå för en sådan retrokonsert som den på Metaltown var nog ändå att hoppas för mycket.

Stod inför spelningen och samspråkade med Jonn Jeppsson från tidningen Close Up, och vi konstaterade båda två även då att tecknen fanns där. ”Hoppas han kör några andra covers än de senaste han har släppt” tyckte jag och droppade Sweet Dreams som ett trevligt val, medan Jonn kontrade med Rock ‘n’ Roll Nigger. Sen skrattade vi till lite båda två, eftersom det kändes tämligen otänkbart.

Döm då om min förvåning när båda ovan nämnda låtar bränns av – i rad!

Inte ens när mannen, för det är ändå frågan om en väldigt central figur i bandet Marilyn Manson, brände av Irresponsible Hate Anthem efter inledningen med Four Rusted Horses och Pretty as a Swastika kunde jag ana något sådant. Snarare gick tankarna att det nog var en inledning som skulle eskalera i en hitkavalkad mot slutet.

Nu blev det ju visserligen just en sådan, men knappast den väntade.

Men får jag The Dope Show, Great Big White World, Rock is Dead, The Love Song och en maffig avslutning med The Beautiful People är jag mer än nöjd. Och då kan jag stå där och vilja höra Cake and Sodomy, 1996 eller Tourniquet hur mycket jag vill.

Det var även enormt kul att se Manson leverera en sådan välregisserad show om han ändå gjorde. Inget som var för mycket, men ändå precis så utagerande som jag vill att Marilyn Manson ska vara. En väldigt bra rockshow.

Ett annat resonemang som jag och Jeppsson hann nudda vid, men aldrig bena ut, är huruvida dagens ungdomar som lär känna Marilyn Manson reagerar. Om det är på samma sätt som åtminstone jag gjorde när jag började lyssna på honom i samband med Antichrist Superstar och gick på gymnasiet. Och hur ser de på det gamla materialet med hans nya i färskt minne? Gårdagens spelning gav kanske en fingervisning.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-06-28 02:14 / Uppdaterad: 2009-06-28 02:22

Kategori: Festivaler, Konsert, Metaltown 2009

4 kommentarer

Trist som fan att de stora tidningarna sågar spelningen, det var ju helt fantastiskt. Bland det bättre jag sett faktiskt, och då har man ju varit på några hundra konserter om man räknar med alla festivaler…

Emil Oregistrerad 2009-06-28 17:45
 

Årets bästa spelning? Kan toppas av PSB ikväll, men tvivelaktigt??

OBS – Missa inte PSB.s twitter bilder? Bl.a. Bilder på staty av Kalle Dussin?? Krigarkonugen??

Primal Oregistrerad 2009-06-28 18:02
 

Bra recension! Han var grym, precis som han ska vara!

Adam Oregistrerad 2009-06-28 18:07
 

För kännedom:
Årets spelning var/är Faith No More på Peace and Love. Valet av öppningslåt, 10/10: http://open.spotify.com/track/3v9b4q9OvWPQe50hOCSUzI

KR Oregistrerad 2009-06-28 22:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig