dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mac Lethal: Love Potion Collection Vol. 5
Love Potion Collection Vol. 5 (album, cd) Mac Lethal
2009
Black Clover Records
7/10

Mac Lethal nummer 5

Lyssna

Sök efter skivan

Mac Lethal är alltid en roande och intressant rappare oavsett om han släpper sin musik på Rhymesayers eller som demo-låtar på mixtapes. The Love Potion Collection-serien har kommit till den femte delen. En del där han på framsidan som tre år gammal står med en skeletor-mask och poserar. Som vanligt stämmer lyssnarens förväntningar kring innehållet väl överrens av vad man får.

Det är kanske det som är Macs största svaghet, det vill säga att det inte har hänt så mycket sedan sist. Man hör helt enkelt ingen skillnad på hans musik från 2004 och 2009. Han maler på om sitt halvalkoliserade bittra jag, skämtar gärna bort låtar, precis som om han gärna spottar på amerikanares idioti. Självklart har han också sina obligatoriska låtar om sitt brustna hjärta. Kvinnorna verkar komma och gå i hans liv. En av de starkare spåren på skivan bjuder han också på en härligt öppen låt om relationen till sin far.

Bäst gör sig Lethal på humoristiska låtar med seriös underton som Drunk Flow 3 (Pain-Killers & New Glarus) och Stir Crazy. Men också på nedtonade storytellinglåtar som Cherry Soda Pop och Unfinished Love Song Thing. Kul också att favoriten Aesop Rock står för skivans enda gästspel och gör det lika bra som vanligt på ett svängigt beat.

Trots några snedsteg så håller Mac Lethal kvalité på det mesta han gör. Det är kul att han fortsätter mata musik utan att tappa kvalité i större utsträckning. Nyligen släppte han också The Original 11:11 Sessions med låtar från 2004 och som inte fick plats på hans Rhymesayers-debut. Så se till att införskaffa er material från Mac Lethal om ni av någon anledning missat honom.

Mac Lethal – Undertow

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-06-01 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-21 15:38

Kategori: Recension | Recension: #5130

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig