dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jack Peñate: Tonight's Today
Tonight's Today (singel, mp3) Jack Peñate
2009
XL
6/10

Charterpop

Du har bara lyssnat några sekunder men ändå känner du det. Du känner frihet och värme. En avslappnad känsla går igenom din kropp. Du har köpt en billig sista-minuten-biljett av Fritidsresor och står nu på någon av Kanarieöarnas stränder och blickar ut över solnedgången. Känner du?

Jack Peñate nya singel Tonight’s Today är den här känslan, ackompenjerad.

För det här är precis en sådan låt som man brukar höra i resebolagens reklamfilmer. Den utstrålar välbehag och lurar vår kropp att för en stund tro livet leker. Visst är det fantastiskt? Men på samma sätt som du kan börja tänka ”borta bra men hemma bäst” efter en vecka i solen så tröttnar man också på den här härliga sommarlåten. Visst var jag smått förälskad i låten när jag hörde den första gången men den blir lätt tjatig i längden. Today’s tonight, tonight’s today, today’s tooo-niiight på repeat i refrängen är ganska svängigt första gångerna men efter ett tag så blir det smått outhärdligt.

Men nu när jag är aningens less på låten vill jag ha mer. Jag vill ha ett helt album med latinoinfluerad britpop och få mer sommar och värme utan att det för den skull blir tjatigt. Den här singeln, samt albumtiteln Everything Is New, skvallrar om att det är en förändrad Jack Peñate vi kommer att få höra. Jag tror det kommer bli fruktansvärt bra.

Officiell musikvideo:

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-05-14 00:00 / Uppdaterad: 2009-05-13 22:12

Kategori: Recension | Recension: #5108

2 kommentarer

aj aj aj Martin, vad du är ute på nån form av cykel.

Denna låt förmedlar inga ting som har med ljus att göra, detta; rescensenten är mörker.

Finns ett par flckr-sidor med JP där detta förtydligas.

Medelst vänlig hälsning.

/heavyhorse

heavyhorse Oregistrerad 2009-05-16 02:35
 

Haha. Och jag som trodde musik var upp till egen tolkning. Då är jag ute och cyklar om det är det du menar….

Martin Sjölander Medlem 2009-05-26 00:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig