dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

2005!

sexigt-1

Man kan tro att det funnits för alltid men det är inte förrän i februari 2005 som YouTube öppnar och skapar en ny slags efterfest. Det är inte heller förrän i maj 2005 som iTunes Store öppnar försäljningen av digitala musikfiler på den svenska marknaden och diskussionen om vem i h-e som skulle betala för en mp3:a tar ny fart. iTunes Store går bra medan tjänster som Google Music Search, som Kal testar, känns hyfsat bortglömt idag.

Samma år gör podcasten entré på dagensskiva.com. Kal sammanfattar recensionerna från vecka 10 i en sändning som laddas ner 1963 gånger på en vecka och han intervjuas i Internetworld om RSS, som är nytt och svårt. Marit-Emil kommenterar:

Idén är mkt bra, men Kal Ström känns ungefär lika pedagogisk som Horace Engdahl; hur ska vi som INTE är teknikbögar fatta nåt om hur man lyssnar?

Men särskilt svårt var det ju inte. Däremot desto roligare att läsa så här i efterhand:

jättebra idé, men på vilket sätt var dte inte bara att klicka på mp3-länken så att den öppnas i förinställd spelare. allt det där med rss-flöden var inget jag behövde oroa mig för.
(babylon zoo)

babylon zoo: Det där är den bästa frågan som är lätt att glömma bort att svara på när man beskriver podcasts. Fördelen med RSS är att du själv slipper håll koll på när det kommer en ny podcast. Lite som att prenumerera på en tidning istället för att köpa lösnummer. Du får det direkt i din RSS-läsare (jmf brevlåda) istället för att behöva söka upp Kals sida (jmf tidningsbutiken).
(Patrik Hamberg

Under året går Monica Zetterlund, R.L. Burnside, Willie Hutch, Ibrahim Ferrer och Luther Vandross ur tiden.

På sommarens festivaler spelar idel rockband. Peace & Love gästas av Nationalteatern och Hultsfred av Nine Inch Nails, The Hives, Marilyn Manson, Slipknot och The Mars Volta.

På redaktionsmailen gick diskussionen hög om betygens vara eller inte var. Omröstningen slutade med ett bekvämt ”för”. I november åkte redaktionen till Katrineholm och stängde in sig på Stadshotellet för att prata ny design av sajten. Det ambitiösa konferensprogrammet förföll med besök på det lokala diskoteket.

På årsbästalistorna hyllas vibratot hos Antony Hegarty.

Besökarnas topplista

  1. Antony & the Johnsons I Am a Bird Now
  2. Håkan Hellström Ett kolikbarns bekännelser
  3. The Magic Numbers The Magic Numbers

  4. Bright Eyes I’m Wide Awake It’s Morning & Digital Ash In A Digital Urn
  5. Death Cab For Cutie Plans

Redaktionens topplista

  1. Antony & the Johnsons I Am a Bird Now
  2. Robyn Robyn
  3. Håkan Hellström Ett kolikbarns bekännelser
  4. Kent Du & jag döden
  5. Plantlife The Return of Jack Splash

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2009-04-18 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-17 21:00

Kategori: dagensskiva.com 10 år, Lördag

10 kommentarer

Det känns riktigt skönt att Kent-bubblan äntligen spruckit… en befrielse…

Gorillan Oregistrerad 2009-04-18 12:46
 

Äh Kent rockar fortafarnde mest i Svea rike! Synd att utlands satsningen gick kasst! Annars hade jag fångat dem live i Miami i år! Eller kanske någon annan stans i Staterna!! Åker runt en del!

Primal Oregistrerad 2009-04-18 17:27
 

Får fortfarande rysning av hittar som blå jeans och musik non stop!! Sveriges Bästa Rock förutom kanske Eldkvarn och sorgligt bortglömda Dunderhoney!!

Peterok Oregistrerad 2009-04-18 18:27
 

Bra grejer!

maxim Oregistrerad 2009-04-18 18:30
 

Röstade själv på Anthony det året. Nu vill jag inte ta i honom med tång! Det ska va Flo-Rida eller A Camp 2009?

Gräset Oregistrerad 2009-04-18 18:57
 

05 pluggade jag fortfarande med tofs! Såg en del bra konsertisar ändå, t.ex. Björn Rosenström på kåren (ni vet pojkarna som busar). Pubertalt! Men ack så roligt! Såg även Cardigans på deras turnestopp i Ume!

erimos Oregistrerad 2009-04-18 19:41
 

05 var en storhetstid i mannen bakom Ed:s liv! Precis avslutad tingstjänstgöring och halvvägs till advokattiteln snubblade han in på Steely Dans efterfest på Jazzfestivalen (SIC!!!!!!)!!! Fick ett par rejäla nubbar och lite gräs innan jag tog tåget hem till trygga Möllan igen!!

^_____^

Ed Oregistrerad 2009-04-18 20:15
 

2005 var det bästa året!!! Kolan flödade med Rimbaud, Havanna slog nya läsarrekord och Babyshambles bildades ur Libertines askor och gjorde välderns bästa låt – FUCK FOREVER!!! Världen brann, och ännu viktigare – JAG BRANN!!!

Cassius Clay Oregistrerad 2009-04-18 20:38
 

2005 var året då jag äntligen lyckades köpa en guldpickup till min Pioneer PL-630 Helautomatiska vinylspelare!!! Ljudet var det bästa sedan CD-skivorna innan 1992, men minna Genesisplattor gick sönder efter en spelning.

P.s jag hade även med en låt til Bert Karlsson!! Vote HiffiMats!!!
D.S

HifiMats Oregistrerad 2009-04-18 20:40
 

2005 var ett förskräckligt Riesling år???? Knappt drickebart var det!! Men Steely Dan var årets band – för tionde året i rad!! Och de tionde kommande!!! Gillar inte förändring!!!

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2009-04-18 23:26
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig