dagensskiva.com

48 timmar

Text

John Legends pianosoul värmde publiken i Stockholm

Runt nioslaget igårkväll smög John Legend fram på Annexets scen, efter att ett dramatiskt intro med en Legend i boxningsringen hade visats på den stora filmskärmen bakom scenen. Innan dess hade även John Legends lillebror och bakgrundssångare Vaughn Anthony fått sjunga två låtar från sin nya EP, och irländska soulfunksångerskan Laura Izibor hade gett ett väldigt uppskattat framträdande. Izibor var som en blandning mellan Adele och Jennifer Hudson, och även om hon inte gör en jätteoriginell typ av musik så uppskattas dessa soliga soulsångerskor alltid.

John Legend öppnade med sin allra första hit, och en av hans bästa, Used To Love U. Iklädd en hårdrocksutstyrsel från 80-talet fortsatte han sedan att försöka hålla tempot uppe med låtar som Satisfaction och Number One. Tillräckligt med tempo för att underhålla en stående publik blev det dock aldrig, och hade aldrig kunnat bli. John Legend har varken låtmaterialet eller scenpersonligheten för att få en hel publik att hoppa.

När Legend sedan satte sig bakom pianot för att värma oss med kärleksord förvandlades konserten till en fulländad musikalisk upplevelse. Det var riktigt bra, och det är på pianostolen som John Legend sitter som handen i handsken.

Konserten slutade med halvdansanta Green Light, och sedan extranumren Ordinary People, där publiken stillsamt och fint sjöng med, och If You’re Out There. Sistnämnda inleddes med ett tal om John Legends välgörenhetskampanj, The Show Me Campaign, och sedan ett riktigt schysst bildspel där inspirerande och betydelsefulla personer såsom Martin Luther King Jr., Nelson Mandela, Rosa Parks, John Lennon och givetvis Barack Obama seglade förbi.

Hade John Legend fått en bättre arena än något trista Annexet, med läktare och sittplatser på parkett, så hade gårdagens konsert garanterat varit en av de bättre jag varit på. John Legend gör sig oerhört bra live, när han bakom pianot sjunger precis lika bra och sammetslent som på skivorna.


John Legend – Where Did My Baby Go (Live från Annexet, 2/3/2009)


John Legend – If You’re Out There (Live från Annexet, 2/3/2009)

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-03-03 15:05 / Uppdaterad: 2009-03-04 00:55

Kategori: Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig