dagensskiva.com

48 timmar

Spellista

Dagens spotifylista: Cream of the spot

När SVT lite oväntat sände sista delen i serien Dom kallar oss artister i torsdags (vad är dealen med att byta sändningsdag lagom till det sista avsnittet?) blev jag påfrestande påmind om att jag aldrig kommer att få se The Hellacopters live igen. Jag är glad att jag tog varje chans jag fick. Glad att ha sett dem fler gånger än jag riktigt kan minnas.

Så jag samlade låtarna Spotify kan erbjuda som inte finns på något album eller någon av samlingarna i serien Cream of the Crap till en spellista. Fina bitar jag lyssnat på alldeles för sällan och i några fall aldrig. Jag kommer att försöka hålla listan uppdaterad om folket på Spotify lägger till fler singlar ur The Hellacopters-katalogen. Hör gärna av er om ni tycker att jag missat nåt. Liveversionen av 1995 känns som en slamkrypare, men den får vara med.

Lyssna på låtarna i Spotify.

Ett liveklipp från en av The Hellacopters allra sista konserter på Debaser Medis i Stockholm; en cover av Queens We Will Rock You och egna Soulseller. Youtube är fyllt av klipp från de fyra sista kvällarna.

Sista delen av Dom kallar oss artister med The Hellacopters i huvudrollen sänds i repris ikväll kl 22:30 (SVT1), 17/1 kl 16:20 (SVT1), 17/1 kl 17:50 (SVT24) och 17/1 kl 23:30 (SVT1). Någon av SVT:s tablåläggare verkar ha rökt på…

I sagan om The Hellacopters återstår bland annat ett livealbum (med tillhörande eller separat dvd?) och en dokumentär signerad Amir Chamdin.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2009-01-10 18:16 / Uppdaterad: 2009-01-10 18:16

Kategori: Dagens Spotifylista

4 kommentarer

R.I.P.

Letterman Oregistrerad 2009-01-11 08:35
 

Man ska lägga av medan man är på topp.

En veritabel sanning som alltför få anammar.

Medlem 2009-01-11 11:55
 

Skulle vilja testa Spotify, men upptäckte nu att det kräver invites. Någon som har att ge?

Ekolod Medlem 2009-01-11 19:41
 

Mejla mig på hamberg@dsc (fast utskrivet då) så ordnar jag det.

Patrik Hamberg Redaktionen 2009-01-12 09:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig