dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

17 december: Joey Burns i Calexico

Efter svalt intresse för småtråkiga Garden Ruin slog Calexico de flesta av årets släpp på fingrarna med fantastiska Carried to Dust. Trots att de påstår sig turnera mindre nu för tiden har de under året täckt in större delarna av USA, Europa och Kanada och gjort en sväng i rymden. I januari kommer de tillbaka till Europa men skickar under julledigheten en hälsning från Tucson, Arizona.

 1. Vilket är årets album?
  Liz Durretts Outside Our Gates utgiven på Warm Records. Den är vackert producerad av Eric Bachmann i Athens, Georgia. Arrangemangen och skiftningarna på det här albumet skapar en mystisk skog runt Liz Durretts fantastiska röst och briljanta texter. Albumet spänner över akustiska inåtblickande nummer och nedstämda rytmer.

  Outside Our Gates rör sig mjukt genom sånger som Cups on the Counter och The Mezzanine. Där finns en underbar spöklik kvalitet som får lyssnaren att vilja lära sig mer om världen som Liz Durrett ser den, via till exempel sånger ekande lika djupt som Creepyaskudzu. Där Kudzu är de japanska och kinesiska klängväxter som har ödelagt skogarna i Sydamerika.

 2. Vad kommer du att minnas från musikåret 2008?
  I år började album att ges ut på annorlunda sätt och via nya vägar, först internet (Radiohead), inga ledtider för tryck (The Raconteurs) och på vinyl med mp3:or. Jag tycker om tanken på att det finns mer kreativitet i hur man ger ut ett album.
 3. Vad ser du fram emot 2009?
  Att USA skriver under Kyotoprotokollet för en bättre miljö.
 4. Calexico The News About William

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-12-17 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-17 23:51

Kategori: Julkalendern

3 kommentarer

Är skivan han tipsar om bra?

Medlem 2008-12-17 21:26
 

Jag vet inte. Man kan lyssna på ett par låtar här och det verkar rätt lovande.

Maria Gustafsson Redaktionen 2008-12-17 23:54
 

Jag laddade ner. Inte så jättebra. Ganska tråkigt.

Medlem 2008-12-18 06:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig