dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Last Mile: Last Mile
Last Mile (album, cd) Last Mile
2008
DRA Entertainment/Border
6/10

Skönt förutsägbart

Det första som slår mig när jag plockar upp Last Miles självbetitlade debutplatta är: hur många hardcoreband har använt det där typsnittet på ett skivomslag?

Det första som slår mig när jag slänger på Last Miles sjävlbetitlade debutplatta är: hur många hardcore band har egentligen låtit så här?

Därför är det jävligt skönt att man vet vad man får. Last Mile är en avkomma från Barcode, med före detta medlemmar från Hatesphere och Stomped. Tue Madsen har haft ett finger med i rattandet, som på i princip varenda alster värt namnet som har lämnat Tuborgbygden de senaste åren. Gott så, det har onekligen gett resultat, för ljudmässigt finns verkligen inget att anmärka på.

Det danskarna har dragit sig till att göra är att spela old school hardcore, som den lät i trakterna kring Brooklyn, NYC, för si så där drygt tio år sedan, och på vissa håll fortfarande låter. Tuggen är många, körerna sitter där de ska, om än i väl sparsmakad skala, och de betar av femton låtar på mindre än en halvtimme, även om det otroligt nog känns som i längsta laget.

Tyvärr infinner sig inte den där euforin jag kan uppleva av en riktigt mäktig hardcoredänga, men är inte det för mycket begärt? Konstaterar snabbt att Last Mile på intet sätt gör bort sig i en tradition med anor.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-12-14 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-12 17:00

Kategori: Recension | Recension: #4882

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig