dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

4 december: Milo Bonacci i Ra Ra Riot

Debutalbumet The Rhumb Line är dansant collegerock med tungt hjärta. I september pratade gitarristen Milo Bonacci om influenserna Talking Heads, Kate Bush och The Police. Nu har han tänkt till om musikåret 2008.

  1. Vilket är årets album?
    Vampire Weekends album sticker ut i mängden. Det är ganska ovanligt att se ett band slå så stort med sitt debutalbum, och det har varit väldigt intressant att se dem växa. Deras låtar är extremt välgjorda och jag kunde inte glädja mig mer åt deras framgång – de förtjänar all den uppmärksamhet de fått! I min bok är deras album det som sammanfattar 2008.
  2. Vad kommer du att minnas från musikåret 2008?
    I USA är South By South West den musikaliska höjdpunkten varje år. Den är svår att slå. Särskilt om man är ett yngre band från en avlägsen, kall del av landet. Då är SXSW spännande… Så mycket att se, höra, äta – det är nästan känslomässigt överväldigande.
  3. Vad ser du fram emot 2009?
    Vi hoppas att vi kommer fortsätta resa och se nya platser under 2009. Vi har varit på så många nya ställen det här året, men det finns ändå så mycket vi inte sett. Personligen kan jag inte bärga mig tills jag får komma till Skandinavien. Jag har velat åka dit sen jag var barn.

Ra Ra Riot Ghost Under Rocks

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-12-04 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-03 19:41

Kategori: Julkalendern

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig