dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Queen + Paul Rodgers: The Cosmos Rocks
The Cosmos Rocks (album, cd) Queen + Paul Rodgers
2008
Parlophone/EMI
1/10

Hur man vanhedrar ett minne

Alltså. Jag vet att de försökt dölja sig bakom ett plustecken. Att det här är Queen + Paul Rodgers. Men nej, det funkar inte. Det funkar inte alls.

För det är inte Queen. Och Queen var aldrig så här usla. Inte ens på Innuendo (som jag märkte att jag hade varmare minnen till än jag borde haft, när jag köpte den igen i våras). Det är en händelse som ser ut som en tanke att första singeln från den här skivan hette Say Its Not True

Jag förstår varför Brian May och Roger Taylor vill kuska runt och spela rock. Det är säkert det bästa som finns för de burriga herrarna. Men de sträckte sig för långt redan när de släppte Greatest Hits III. Men då var det åtminstone en hyllning där David Bowie, Elton John, Wyclef Jean och några till fick chansen att sola sig i minnet av Freddie Mercury.

Men det var fortfarande att sträcka sig långt, för det var så långt senare och kändes mest omotiverat. Och den där rapversionen av Another One Bites the Dust var riktigt tveksam.

Men det var åtminstone Queen-låtar.

Det är inte det här. Det här är bara gamla män som umgås i grupp, på stora scener. John Deacon är inte med och istället får vi Danny Miranda från Blue Öyster Cult och sen har vi det här med Paul Rodgers. Han är en så urbota tråkig sångare och att ställa honom ens i närheten av samma scen som Freddie är bara fel. Bara dumt.

Om de ändå bara hade struntat i att använda Queen:s namn hade jag kunnat strunta fullständigt i det här och bara sett förbi det här. Men det var väl för svårt att se förbi den där checken som låg på bordet. För den hade ju blivit avsevärt mindre om den varit utställd till Brian May, Roger Taylor, Paul Rodgers och Danny Miranda.

För det här är bara trist boogierock, gubbigt, halvdött och lätt illaluktande i all sin upprensade finproduktion.

Det går inte att välja något som är det sämsta här. Det är alltihop. Från titeln The Cosmos Rocks (smaka bara på det namnet) till Paul Rodgers sång, till Brian Mays gitarr (som här visar upp alla sina sämsta sidor), till de taffliga texterna, till det sävliga tempot, till Surf’s Up … Schools Out! från 100-åriga gubbar (pedovarning på den).

Jag kräks.

SingStar: Queen däremot. Det blir en fest, en hyllning och härlig stund tillsammans med Freddie. Paul skulle stoppas halvvägs in i varje låt med en krasch, ett klirr och en trasig svart droppe som skrek åt honom.

Kal Ström

Publicerad: 2008-10-02 17:58 / Uppdaterad: 2008-10-03 15:46

Kategori: Recension | Recension: #4778

10 kommentarer

Freddie garvar säkert i sin himmel åt sina forna kollegers eskapader. Vi andra undrar – ”varför har en halvkass trummis med en privat förmögenhet på ca 50 miljoner pund behov av att förenedra sig på detta sätt?”. Paul Rodgers i tajta skinnbyxor? ÄR det 1975 eller???

Enda trösten är att Deacon John vänt ryggen åt hela spektaklet – heder!

Per Kele Oregistrerad 2008-10-03 08:07
 

Ahhh! Queen + Paul Rogers SUGER, det är bara att inse! Skrattade så jag höll på att dö när jag hörde deras singel C-Celebrity (eller va den nu heter), den var bara så dåligt. Och det är som jag läste i en tidning: ”Freddie vänder sig inte i graven, han roterar när han hör deras nya skiva!”
Ja fast Roger är ingen dåligt trummis som Per påstår här uppe, han är bra! Men då är jag också en kvinna som tyckte han var snygg när han var ung… så lyssna inte på mig!

Jag Oregistrerad 2008-10-04 18:38
 

P. Kele: Halvkass trummis? Avslutar mitt ”case” här med att du inte vet ett dugg om musiker, men visst, det är inte Queen, hade föredragit Smile (Brian & Rogers gamla grupp)+ Paul Rodgers, men det hade nog inte funkat ekonomiskt.

Att sätta rubriken ”Hur man vanhedrar ett minne” är mer passande än den blöjbärande recensenten anade, hur annars kan man kan man skriva all den skit som rinner ur tangentbordet från denna sopa…

FYI: Paul Rodgers ligger bakom flera odödliga rockklassiker, var med på original woodstock och har en av de bästa bluesrösterna en vit man kan frambringa….urbota tråkig sångare…sure..ger mig sjutton på att din favvosångare är Håkan Hellström(har inget emot H Hellström dock, han verkar vara en trevlig person)….Kolla in vad skit som ligger på listorna idag och jämför med Cosmos Rocks, vilket har mest musikalitet? Jag vet mitt svar!!!

Nä, dags för en stor Whisky att skölja ner all den här musikaliska okunskapen med…skaffa nytt jobb recensenten…..lycka till….skål!

Mats Åberg Oregistrerad 2008-10-04 19:47
 

Ja mannen kan ju helt omöjlightvis hört free, paul rodgers är en av dem bästa

timsan Oregistrerad 2008-10-08 22:21
 

Jag var med på Queen tour 2005 och 2008 (som inte är avslutad ännu) men det är absolut ingen dålig grupp och Rogers är en av dom bästa sångare jag hört och sätt.
Första spelningen (12 sep) samlade 350 000 personer, så det säjer väl ganska mycket.

Mogge Oregistrerad 2008-10-09 17:41
 

”gubbig rock”? hellre det än allt annat skit musik som hörs idag!
är ingen queen fan men gillar dom klassiska band som zeppelin , floyd queen etc.
det märks att du inte kan så mycket om musik. den här skivan är bra . det är inte queen men samtidigt mycket bättre än andra queen plattor som the works, kind of magic, hotspace. och föresten, roger taylor är en mycket bra trummis. hör på låtar som hitman , innuendo, stone cold crazy, eller varför inte now im here. där bevisar han hur bra han är….brian may behöver vi inte snacka om.

luz Oregistrerad 2008-10-10 14:53
 

Håller med Mats Åberg.
Tråkigt när folk bara vill kasta skit på detta arnrika band. ”Gubbarna” vill ju fortfarande ha kul och komma ut och lira. Varför inte låta dem göra det?
Jag var själv nere i Hamburg 5 Oktober och kollade på Queen + PR i Hamburg. Slutsålt för övrigt.
Över 2 timmar underhållning, sjunga med och ha det skoj.
Det lever jag på ett bra tag.
Tyvärr sålde jag min biljett inför Göteborgs konserten 1982 då dom hade släppt ”Hot Space”.
Den plattan var ju inte min favorit precis.
Vad jag inte fattade då var att Queen var (eller är) ett av dom stora rockbanden. Nu har jag i alla fall fått se dom trots att Freddie o John saknades. Och det är jag nöjd med.

Leo Oregistrerad 2008-10-24 17:04
 

oj oj oj…
Vad jag är trött på recensenter. Till att börja med, så hur kan man skriva att Innuendo är en dålig platta? Innuendo är enligt många riktiga Queen fans en av bandets bästa plattor. Låten Innuendo är ett mästerverk som inte trångsynta recensenter förstår sig på.
Efter Freddie dog har han upphöjts av recensenter, till legendstatus, vilket han givetvis förtjänar. Kan ju bara säga att det finns INGEN artist som blivit så nerskriven, förnedrad av recensenter som Freddie Mercury när han levde.
Bara för att han dog, blev han ”poppis” hos recensenterna. Det är så otroligt smaklöst, och så osant dåligt av recensenter att jag tycker det bara är pinsamt.
Sjunger Freddie idag? Knappast va? För att ta lite musik historia så var Paul Rodgers en av Freddies absoluta favoriter. Roger Taylor och Freddie brukade se Free när de spelade i London i slutet av 60 talet. Så javisst Freddie skrattar säkert i sim himel… Men det är på ett positivt sätt. Att få sina låtar framförda av en av sina favorit musiker är oerhört stort för en musiker.
Nästa sak är ju hur man kan klaga på Brian Mays sound? Det låter helt osant bra på Cosmos Rocks. Vox AC30 förstäkrarna låter magiskt. När jag hörde Cosmos rocks första gången dreglade jag. Det är så här en gitarr låter, men det har säkert recensenterna och och alla förståsig påare glömt. Alla sitter inte med PLUGINS i Protools, som tur är, för det låter så osant tråkigt.
För det tredje så hur kan man skriva att Danny Miranda spelar på plattan? Har du inte ens öppnat konvolutet?
Det är Brian May som spelar bas på hela plattan, Danny spelar bara på turnerena. Jag har personligen sett mycket konserter. Allt från Rolling Stones på Slane Castle, till Europe på lilla Liesbergshallen. Kan bara säga att när jag såg Queen + Paul Rodgers på o2 Arena(fullständigt utsålt så klart) i London så var spelglädjen helt enorm. Vilken konsert.. Så vem tror att de spelar bara för pengarna? Brian May har över 1 miljard på kontot. Ändå spelade han och gubbarna i nästan 2,5 timmar på mäktiga o2 Arena.
Cosmos Rocks är en av få skivor jag hört på senare år som låter äkta. Ett riktigt band, och inga usla trummaskiner. Har lyssnat på Queen i många år, och denna skivan skämms inte för sig. Dessa låtarna är inte skrivna för att bli någon kommersionel skit som det mesta annars. Detta är bra låtar som växer ju mer man lyssnar. Men det fattar inte recensenter för, de vill bara höra kommersionel musik. Så jag kan förstå att de inte förstår sig på denna skivan.
Och vem kan säga att Roger Taylor är en halvkass trummis?
Han har ju faktigst varit trummis i ett av världshistoriens största och mest geniala band. Tror inte man är det om man är halvkass.

Jag tror att recensenterna får hålla sig till att recencera Håkan Hellström mm mm. Han kan ju inte ens sjunga i rätt tonart, och får full pott..
Behöver jag säga mer? Knappast va?

För att avsluta så har ju Queen sålt över 300 miljoner plattor, och hade världshistoriens bästa frontman.
Titta bara på Live Aid galan från 1985, när Freddie fullständigt DOMINERAR. Efter ha sett den konserten för står man hur myckt Robbie Williams snott av Freddie..

Paul Rodgers gör ett utmärkt jobb när han sjunger. En sådan känsla isången saknar motstycke idag.. Blusigt värre, och han försöker inte vara Freddie, utan är sig själv.

Nu skall jag lyssna på Cosmos rock igen..
Sätta mig bekvämt i soffan, och höra på fantastisk musik, skapat av tre musiker som gör något det gillar bäst. SPELA MUSIK….

/Daniel Larsson
http://www.daniellarsson-music.ocm

Daniel Larsson Oregistrerad 2008-10-31 17:39
 

DANNY MIRANDA SPELAR INTE PÅ THE COSMOS ROCKS

BAS PÅ SKIVAN SPELAS AV BRIAN MAY OCH PAUL RODGERS

VISAR HUR MYCKET EFTERFORSKNING SOM GJORTS. GRYM SKIVA, DERAS KONSERT PÅ WEMBLEY ÅTTONDE NOVEMBER I ÅR VAR DEN BÄSTA JAG NÅGONSIN SETT.

TOM Oregistrerad 2008-11-19 16:35
 

Tycker faktiskt att Cosmos rock är en hyfsad debut cd…
För det är faktiskt så just en debut av ett gäng spelemän som ville göra lite musik tillsammans o ha lite kul (ålder? man är bara så gammal som man känner sig,
gubbrock… Visst men vi gubbar måste ju ochså få lite ny/gammal nostalgi. Och tydligen är det vi som köper våran musik (inte laddar ner som skräp ”Människorna” gör…)Sen om även yngre generationer gillar det är bara en bonus, tror inte att dissare av musik mår så bra egentligen. Njut av livet istället musik är till för att glädja. till sist man går genom olika perioder/faser när det gäller musik så helt plösligt gillar man sånt som man inte trodde man skulle lyssna på tidigare..
Såg Queen redan på 70talet o framåt, Freddie & paul är kamp…njut mina vänner………………….

PERHADEN Oregistrerad 2009-02-26 04:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig