dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen: Det fullbordas i Oslo

rac.jpg

Klockan har hunnit bli ungefär tio i tio på måndagskvällen. Springsteen tar fram den långa gula önskelappen som det står Racing In The Street på. De vackra pianotonerna ljuder ut över Valle Hovin och jag sluter ögonen.

I got a sixty-nine Chevy with a 396
Fuelie heads and a Hurst on the floor
She’s waiting tonight down in the parking lot
Outside the Seven-Eleven store

I några minuter är det bara jag och låten. De mörka molnen har spruckit upp och regnet är inte längre ett hot. Mot slutet drar E Street Band ut på låten. Roy Bittan får använda alla svarta och vita tangenter. Till slut markerar Springsteen att det räcker och bandet låter sluttonen klinga ut.

Det är fullbordat. Jag tar Hanna om axlarna och går hem.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-07-07 23:20 / Uppdaterad: 2008-07-07 23:26

Kategori: Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

3 kommentarer

Kändes som om du kanske skulle bloggat det här på din egen blogg.

Medlem 2008-07-08 00:04
 

Det tråkiga är ju att om du hade möjlighet att sätta betyg på den där stunden hade du bara (i bästa fall) ordnat oavgjort mot Millencolins nya singel. På så vis lider jag lite med dig.

Medlem 2008-07-08 09:14
 

En femma på matteprovet i sjuan är inte likvärdigt med högsta betyg på universitetet och på samma sätt kan man inte jämföra betyg på konsertäpplen och låtpäron.

Björn Oregistrerad 2008-07-08 09:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig