dagensskiva.com

48 timmar

Text

Springsteen Köpenhamn, 2

Danska drönare och dåligt ljud. Det är Bruce Springsteens främsta motståndare under den här kvällen. Det tar hur lång tid som helst innan publiken vaknar till. Och sedan somnar om. Det förtar helhetsintrycket. För spelningen var utan tvekan helt fantastisk.

parken.jpg

Tre timmar och en minut. Tjugonio låtar. Längst hittills på turnén. Dessutom nästan bara fantastiska låtar jag aldrig trott jag skulle få höra. Two Hearts inleder och går över i en tung Radio Nowhere. Så långt en bra start. Men håll i hatten, sedan följde Out In the Street, The Promised Land, Spirit In The Night, Blinded By The Light, Something In The Night och Trapped som ett pärlband av magi innan Gypsy Biker gav en stunds andrum.

Hungry Heart väckte publiken och äntligen blev det något som kan liknas vid allsång. En alldeles, alldeles underbar Because The Night följde och Nils Lofgren fick sträcka ut sitt magiska gitarrsolo nästan för evigt. Downtown Train var så bra att mina ögon började fuktas. For You med Springsteen ensam bakom professor Bittans flygel var magisk.

Danskarna fattade inget utan gick och köpte mer Carlsberg.

Lägg till en kalasversion av Jungleland och du kanske förstår att det var en speciell kväll. Men ljudet förstörde mycket av känslan. Big Mans saxofon nådde inte fram och stämmorna i sången dödades effektivt av mullrande bas och trummor.

När den här urladdningen kommer till Ullevi om ett par dagar kommer ljudet vara med och publiken vara vaken. Då ska vi klämma ur minst trettio låtar ur Springsteen och E Street Band. Och då vill jag höra Racing In The Street.

Så hem och rita skyltar nu kamrater!

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-06-30 02:17 / Uppdaterad: 2008-06-30 02:22

Kategori: Allmänt

4 kommentarer

[...] Dåligt ljud och danska drönare gjorde att kvällen Springsteenkonsert inte blev så magisk som den… Låtarna som spelades kunde fått många att gråta. Men, det här kommer bli en fantastisk vecka. Ullevi gånger två kommer bli alldeles rasande bra. [...]

jag pratar med mig själv » Danskjävlar! Oregistrerad 2008-06-30 02:30
 

Mardrömmen tar tydligen aldrig slut. Lägg ner!

ThingsBehindTheSun Oregistrerad 2008-06-30 03:52
 

Jag var på plats… Det var asbra drag i publiken hela tiden…även om Carlsberg är gott… :)
Parken är ett fantastiskt ställe!!

Caroline Oregistrerad 2008-06-30 11:04
 

Bra spelning, fast ljudet var tyvärr förskräckligt första halvtimmen (bättre sen). Har gjort en nördig låt-för-låt-recension som kan läsas genom att klicka på mitt namn till höger.

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig