dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown 2008: Dimmu Borgir

Dimmu Borgir

Shagrath i Dimmu Borgir.
Bild: David Andersson, rockfoto.nu

Redan innan konserten fanns det en tvivlande känsla som låg och gnagde i huvudet. Hur skulle det bli att se dessa gamla hjältar (jag säger bara Stormblåst!) på en så pass stor scen i ett soligt Göteborg? Jag tycker ju trots allt att Dimmu Borgir är bättre när de med glatta tillrop på norska berättar om hur de vill dräpa kristna i skogen och inte det Dimmu Borgir som har växt fram i samband med släppen på Nuclear Blast. Och med den inställningen så är det klart att det blir pannkaka av allting.

Jag vill inte se sångaren Shagrath stå och skrika ”Gothenburg, I wanna hear some noise!” med handen bakom örat väntandes på publikens gensvar. Jag vill inte se Dimmu Borgir ha festivalens största backdrop. Och jag vill definitivt inte se färgglad pyro. Fast allt det där får jag och den stora publiken som norrmännen lockar.

Och accepterar man det, så får man en ganska så mastig metalshow med ett låturval som ändå håller hög klass. Dimmu Borgir inleder med två spår från Enthrone Darkness Triumphant och just då är det riktigt bra. Fast ändå inte.

Hur mycket jag än vill strunta i allt runt omkring och bara njuta av musiken, så är det svårt när det blästras eld i dagsljus och Shagrath fortsätter med sitt intetsägande engelska mellansnack. Nej, besvikelsen är på tok för stor och jag kan inte påstå att det lockar att se Dimmu Borgir någon mer gång.

Publicerad: 2008-06-29 18:15 / Uppdaterad: 2008-07-01 09:01

Kategori: Konsert, Metaltown 2008

7 kommentarer

jag är lite besviken att han inte prata norska nu blir det lite för internationellt, det är ju lite skönare att höra shagrath prata på norska. Sedan så ville jag höra Puritania och vredesbyrd. Jag säger bara att hoppas det blir bättre nästa gång jag ser Dimmu annars så kommer jag nog inte att se dom live nå mer tror jag.

Olakiller Oregistrerad 2008-06-30 15:33
 

Håller med olakiller. Är man ett band från Norge SKA man prata norska!!! jag saknade Shagrath’s ”tusen takk” mellan låtarna. Saknade även dom norska låtarna, det hade inte varit fel att få höra någon av dom sköna gamla låtarna.

Lord Blomkvist Oregistrerad 2008-07-01 21:19
 

håller helt med ovanstående… saknade de äldre alstrena på norska. På den tiden var de faktiskt bra, nu är det för kommersiellt…

hanna Oregistrerad 2008-07-03 15:53
 

allt som dimmu borgir gjorde innan och efter att Nicholas Barker slutade är helt värdelöst, det va han som va dimmu borgir, har aldrig blivit så besviken av att gå på en konsert som jag blev av denna.
jag måste också påpeka att hellhammer är en jävla amatör, hur fan kan dom byta ut en av världens bästa trummisar mot en jävla nolla som måste köra backplay på trummorna? är man med i ett band ska man kunna spela låtarna man släpper.

dö-hellhammer Oregistrerad 2008-07-14 14:43
 

Instämmer… Hellhammer borde avlägsnas per omgående verkan. Skill och visdom kommer med fläsket, det har Barker åtskilliga gånger bevisat

Borglård Oregistrerad 2008-07-25 14:42
 

Hörde precis på p3 lives Dimmu Borgirspelning från metaltown, då kommer minnet tillbaka.
Fan vad kass den spelningen var, riktigt pinsamt att höra Shagrath prata engelska i Sverige, när han lika gärna kan prata så kallat svorsk (på satyrspråk) eller bara norska. Satyr från Satyricon gjorde ju så. / Olakiller.
Satyricon rules.

Olakiller Oregistrerad 2009-02-05 22:27
 

Fasen vad ni GNÄLLER.
Han pratar engelska… står och faller konserten på det eller?

Är sååå less på alla bakåtsträvare som alltid hörs så fort Dimmu kommer på läppen. Jag har varit med sen de släppte Enthrone (som ÄR deras bästa skiva) och visst även om jag tyckt att de ibland byter sound lite mycket (låter ju olika för varje skiva) så lyckas dom endå alltid klämma fram 3-4 riktigt bra låtar per skiva.

Alex Oregistrerad 2009-03-02 23:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig