dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Karin Inde: Immune
Immune (album, cd) Karin Inde
2008
Ingrid Records/CD Baby
6/10

Pianopop för parksommaren

Karin Inde är en ny bekantskap för mig och Immune är hennes tredje skiva som kommer hela åtta år efter den förra. Redan för snart 20 år sedan var hon en någorlunda etablerad jazzsångerska hemma i Värmland. Det är ränder som inte helt gått ur. Det är något i anslaget som dröjer sig kvar, trots att hon i åtminstone en intervju pratat om att göra revolt mot just jazzen.

Immune handlar det ändå mer om pop än jazz och Indes musik har här mer gemensamt med Regina Spektor och Maia Hirasawa än Rigmor Gustafsson och Sofia Pettersson.

Det är en söt och lättillgänglig samling somriga pianopoplåtar med en försiktig skevhet i Indes röst. Hon vågar utmana den och låta det bli lite fult, skava lite. Det är så jag gillar det.

Immune är en kort resa på tio låtar som är över på 27 minuter. Lätt att gilla och spela om och med texter som tål att lyssnas närmare på och fundera över en stund.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-06-15 17:02 / Uppdaterad: 2008-06-15 17:02

Kategori: Recension | Recension: #4634

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig