dagensskiva.com

48 timmar

Text

Ny sökfunktion på dagensskiva.com

Etiketter

När vi gjorde vår besökarundersökning i våras var en av synpunkterna som kom in att vi borde förbättra vår sökfunktion.

Fixa sökfunktionerna. Det var betydligt enklare att hitta den recensionen man letade efter förut. Dela upp sökfunktionen i att antingen söka på hela sidan som nu eller bara inom arkivet och gör det enkelt att hitta den funktionen.

Jag tycker sidans sökfunktion är lite förvirrande. Det tar ett tag innan man förstår hur den fungerar. Tänk till exempel att jag söker på Nine Inch Nails, resultatet jag får av en fri sökning blir att exakt alla artiklar rörande bandet som någonsin publicerats på sajten kommer upp, förvisso rätt häftigt men svårt att förstå sig på.

Den förra versionen av sökmotorn sökte i alla artiklar över hela sajten och för att kunna leta efter specifika artister var man tvungen att gå in på avancerad sökning vilket var lite otydligt. Därför har vi nu slagit ihop den avancerade sökningen och söken på hela sajten. Dessutom har vi separerat ut just skivorna i en egen bläddrare högst upp i sökträffen.

Om vi tar den tidigare nämnda sökningen på Nine Inch Nails som exempel så visar sökningen först upp alla skivomslag av skivorna vi skrivit om i en bläddringsbar lista. Om du väljer ett av omslagen kommer du till recensionen. Under omslagsbläddraren finns utdrag ur recensionerna och efter det kommer resten av sajtens sökträffar.

Cover Flow

När vi ändå höll på fixade vi även samma funktion för att avhjälpa problemet med att vissa tycker det är lite dålig översikt över senaste veckans recensioner. Sen v4 av dagensskiva.com listas allt material på sidan för den senaste veckan, det gör det även nu men skivbläddraren överst gör att recensionerna också separeras från resten.

Hoppas ni gillar det.

Kal Ström

Publicerad: 2008-05-15 23:09 / Uppdaterad: 2008-05-15 23:33

Kategori: Allmänt

7 kommentarer

snyggt

Medlem 2008-05-15 23:29
 

nice. men när jag klickar på en av skivorna i den flashiga albumväljaren och läser recensionen och sen trycker bakåt så försvinner skivornas omslag =( i firefox, internet explorer verkar göra rätt och återskapa den gamla sökningen som den ska

Medlem 2008-05-15 23:36
 

Jag gillar det! Även om ni inte lyssnat ett dugg på mina förslag.

Medlem 2008-05-16 02:16
 

Det fungerar att backa i min firefox. Men jag vet inte vad flashen gör för nytta när skivorna ändå kommer under. Tårta på tårta som man säger.

Björn Oregistrerad 2008-05-16 09:08
 

Björn: Snabbval.
På senaste veckan löser det dessutom ett problem där flera användare velat ha bara musikrecensionerna …

Kal Ström Redaktionen 2008-05-16 09:55
 

jo, flashgrafik känns som ett stort steg framåt såhär på 90-talet.

Medlem 2008-05-16 10:00
 

Kan ni inte bli lite mer frekvent i er uppdatering av skivsläppslistanså att man slipper googla runt massor för varje enskild skiva.

CarlT Medlem 2008-05-18 13:02
 
Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig