dagensskiva.com

48 timmar

Text

Busta Rhymes bjuder upp till fest

busta.jpg

Busta Rhymes på Berns.
Foto: Olle Kirchmeier, Rockfoto.nu

Det är alltid lite större och lite mer spännande för en Göteborgare att se en konsert uppe i nollåtta. Speciellt om det är 140 år anrika Berns Salonger som står som konsertlokal, som dessutom verkar ha blivit något av en standardlokal för stora hiphopspelningar i Stockholm.

Hur som helst så är Busta Rhymes på gång med sin åttonde skiva som släpps nu i juli. Den visar hur Busta har utvecklats från den i början utflippade ynglingen i Leaders of the New School till att idag lämna plats åt kommersialism. Under spelningen görs det flertalet gånger reklam för skivan där det utannonseras att T-Pain, Mary J. Blidge, Akon, Linkin Park och Common är några av alla de gäster som dyker upp på Blessed någon gång i juli.

Busta Rhymes börjar konserten starkt och går in på scen efter Dj Scratchs 45minuters hits-set med allt från Naughty By Nature-klassiker till nya Britney Spears, söderhits och två nya låtar från Bustas nya skiva. En liten stund in i showen river han av några porriga låtar såkallade freaky-songs som känns lite sisådär och inte tillhör hans direkt starkare kort i låtrepertoaren. Det känns faktiskt så där lagom hiphop-gubbsjukt när Spliff Star står på scen och pekar ut sexy ladies i publiken en och en och talar om att han vill både ett och annat med alla unga sexiga damerna.

Efter att den delen låter han publiken röka ”imaginary spliffs” till Bustas största bong-hits innan han till min stora glädje hoppar tillbaka 12 år och sedan 17 år tillbaka i tiden och bjuder på den där röjiga partyrappen som Busta gjorde sig känd för. För han har mycket röjiga låtar att röja med och det är ren glädje som utstrålas när Trevor Smith lägger på världens största leende och sedan skriker ya-ya-ya-yaaaayaaa. Och där är liksom festen igång ordentligt. Psycho-samplade Gimme Some More, Put Your Hands Where My Eyes Could See och speciellt Pass The Courvoisier där Spliff Star sprutar skumpa över hela publiken blir klimaxet för kvällen.

Busta Rhymes är helt klart en av tidernas röjigaste och bästa partyrappare. Trots att han inte är lika ung och fräsch som förut. Inte lika utflippad och heller inte lika vältränad. Busta är en artist man bör ha på ett konsert-cv som hiphopare. Så enkelt är det.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-05-11 12:00 / Uppdaterad: 2008-05-12 11:24

Kategori: Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig