dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Best of March – och podradio igen

Best of March - och podradio igen-bild

Mars, vilken månad. Vår, vinter, vår. Musik? Jepp, dags för redaktionen att sammanfatta igen. Och Kal och Madelene gör podradio av det hela. Njut.

Håkan Hellström Kär i en ängel
Han har blivit en stor pojke nu och sjunger om lycklig tvåsamhet istället för lyckopulver. Något en traditionalist som jag själv uppskattar.
(Agnes Arpi)

In Flames The Mirror’s Truth (låt)
Första singeln från In Flames nionde mästerverk A Sense of Purpose heter The Mirror’s Truth och är en suggestiv, explosiv historia, fullmatad med allt från det neoklassiska recept som göteborgarna jobbat med på senaste skivan. Jag gillar nästan den kraftfulla versen bättre än refrängen.
(Isabelle Ståhl)

Eels Useless Trinkets och Meet the Eels: Essential Eels vol, I (album)
Missa för allt i världen inte att ett av vår tids mest missförstådda musikaliska genier, Mark Oliver Everett, släppt två samlingsskivor med sitt band Eels nu under 2008. Blandningen mellan amerikansk låtskrivartradition, lo-fi, existentiell vardagsångest och smakfullt simpla melodier blir nog inte vackrare än så. Skivorna heter Useless Trinkets och Meet the Eels: Essential Eels vol, I.
(Joakim Johansson)

Robert Svensson feat. Adam Olenius 1987 (låt)
Mixtapes & Cellmates ynglar av sig. Denna gång är det inte basisten Matildas New Decade som står under lupp, utan sångaren och låtskrivaren Roberts soloprojekt. Till sin hjälp har han tagit Jejo Perkovic (bland annat The Bear Quartet och Brick) och Adam Olenius från Shout Out Louds och resultatet är bedårande och oemotståndlig indiepop. I väntan på fullängdsalbumet Young punks are on the never-never från utsökta Nomethod Records får vi hålla till godo med första singeln. Gott så!
(Jonas Appelqvist)

We are Scientists Brain Thrust Mastery (album)
Det var svårt att välja i mars. Skulle jag ta något av det där som betytt så mycket och varit så jobbigt att lyssna på när allt har varit skit? Eller kanske Markus Krunegårds (underbara Markus!) Jag är en vampyr som jag gick och skrek med till så att grannarna säkerligen önskade sig hörselskydd? Eller Håkan, som alltid säger rätt saker i rätt tid, särskilt i singeln För en lång lång tid? Det blev något slags mellanting som jag känner att jag haft svårt att sluta lyssna på. We are Scientists släppte albumet Brain Thrust Mastery, med några riktigt guldförgyllda spår. Särskilt underbara Lethal Enforcer med en hel del fina textrader. ”You might think it’s all in your head but you’re not certain anymore”…
(Madelene Holm)

Dimma Drabbad av oro (låt)
Denna riffiga hårdrock från Uppsala får mig att jubla av glädje! Mars bästa låt utan tvekan.
(Mats Guldbrand)

Whitest Boy AliveGolden Cage (Fred Falke Remix)
Det stod mellan två låtar den här gången. Eftersom Joakim skrev om Marit Bergman i måndags (Justus Köhncke-mixen av Out on the Piers var den ena låten), så tyckte jag att jag kunde sätta strålkastarljuset på den andra. Erlend Øye låter som Erlend Øye brukar. Fred Falke låter som Fred Falke brukar. Höstregnsensamt och vårsolsbubblande. Finemang så.
(Ola Andersson)

Wildbirds & Peacedrums The Snake (album)
Med trummor och sång skapar de genuint unik musik. Ett av årets fem bästa album kommer från årets Jazz i Sverige-grupp, men är något helt annat.
(Patrik Hamberg)

Dra och släpp den orangea rss-ikonen till ett iTunes-fönster för att prenumerera på podradion. RSS

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2008-04-05 00:00 / Uppdaterad: 2008-04-14 23:46

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning, Podradio

13 kommentarer

Kal: Hur tänkte ni när ni valde bilden?

Medlem 2008-04-05 07:23
 

Kan man inte prenumerera på podradio i andra program än iTunes?

Medlem 2008-04-05 10:29
 

När kommer dagens K I S S ?

Kiss Army Sweden Oregistrerad 2008-04-05 12:19
 

trekanten väl? gröndal är sthlms finaste ”förort”

ad Oregistrerad 2008-04-05 13:33
 

Inget mellansnack denna gång? Jag hör bara en lång tystnad mellan låtarna.

Nomen Nescio Oregistrerad 2008-04-05 19:00
 

Titeln ”drabbad av oro” låter som något Shining skulle kunna ha namngett.
Men det klår ju inte ”Att med kniv göra sig illa”. ”Ännu ett steg närmare total jävla utfrysning” är även den fantastisk.

Erik Oregistrerad 2008-04-05 19:22
 

Erland är ett geni.
jag tänkte booka honom snart,och Falken.

Medlem 2008-04-05 22:00
 

Whitest Boy Alive – Golden Cage (Fred Falke Remix) är ju helt fantastisk, har gått på repeat (tillsammans med blind (frankie knuckles remixen))hela veckan.
kul att fler gillar!

Tomas Rusiak Oregistrerad 2008-04-05 22:54
 

Jag kan se Madelene framför mig när hon springer runt och skriker ”jag är en vampyr!” och skrämmer slag på grannskapet.

Medlem 2008-04-05 22:59
 

Med en kulspetspenna i högsta hugg…

Medlem 2008-04-05 23:48
 

Kulspetspenna…

Ser fram emot nästa. Portisheads nya lät ju inte alls så illa som man kunde tro.

Nomen Nescio Oregistrerad 2008-04-07 20:13
 

[...] Står på egna ben, det gör öppningsspåret Broadway som kan kvala in på topplistan över årets låtar när det är dags att summera 2008, så bra är den. I övrigt är första singeln 1987 ett kapitel för sig, men det vet ju redan initierade DSC-läsare. För ni vet väl vart ni läste om Robert Svensson först? [...]

 

ad: det är inte Trekanten. Tänk Nacka istället.

Madelene Holm Medlem 2008-12-16 19:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig