dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rotten Sound: Cycles
Cycles (cd) Rotten Sound
2008
Spinefarm/Universal
3/10

Regression

Finska grindplutonen Rotten Sound är tillbaka med ett nytt album, och likt föregångaren Exit landar det, på grund av strategiskt arbete eller slumpen, tidigt på året.

Exit var mitt första möte med bandet och det var en mycket positiv överraskning. Välmatad med Nasum som jag har varit de senaste åren så har mina krav på grindcore stigit. Exit levde upp till dessa, vilket är mer än man kan säga om Cycles.

Cycles saknar jag först och främst den feta produktionen som Exit var begåvad med, signerad Mieszko Talarczyk. Att det inte går att återskapa den är bara att acceptera, men motsvarande på Cycles är inte rolig alls.

Sången och framför allt baskaggen tar upp nära på allt utrymme så fort bandet ger sig i väg på fartutflykter, och när det handlar om grind sker det ju ganska ofta. Gitarren har dessutom inte alls den stuns den kan få utan låter mest som ett brus. På det stora hela har Cycles en väldigt platt ljudbild om inte alls tilltalar mig.

Lägg därtill att jag saknar mycket av det finessrika låtmaterialet som Exit bjöd på. Visserligen tar det sig mot slutet av skivan, men Cycles kan inte räknas som något annat än en riktig besvikelse.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-01-19 20:18 / Uppdaterad: 2008-01-19 20:18

Kategori: Recension | Recension: #4443

2 kommentarer

En trea var väl ändå lite snålt?

Ahab Oregistrerad 2008-02-01 10:10
 

Mycket sämre än ”Exit”. Håller med totalt. Och sämst är det äckliga gittarsolot(!?!) i ”Deceit”.

Erik Oregistrerad 2008-02-01 11:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig