dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Los Suaves Negroes: A Lounge & Bossa Tribute to Turbonegro
Los Suaves Negroes: A Lounge & Bossa Tribute to Turbonegro (fil (mp3)) Samling
2007
Despotz Records/Playground Music
4/10

Titeln borde säga allt

Femton stillsamma och försiktiga tolkningar av Turbonegro-låtar gör inte nödvändigtvis en fin samling lounge och bossa. Jag är till och med beredd att gå så långt som att säga att det handlar om falsk varumärkning. För här finns lite för många tolkningar som lutar sig mot det tröttkörda och töntiga lägerelds-singasonga-greppet. Och ärligt talat orkar jag inte höra fler ledsna män eller kvinnor som tolkar om låtar som i sitt ursprung har näven i luften eller klackarna i taket.

Men visst. Ett par av tolkningarna går hem hos mig. Som Como Si Nadas söta och lätta bossaversion av Do You Do You Dig Destruction, som Baby Blås Nouvelle Vague-tintade La Saboteur, Maricas saltstänkta Sailor Man och Buys Boys lekfulla och utmärkta version av Get It On som är skivans verkliga höjdpunkt.

Den som hoppas på glädje och härlig kitsch i bästa Frank Valdor- eller Loffes storband -anda drar inget annat än en rejäl nitlott. För titeln säger väldigt lite om vad som samsas här.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-12-09 15:39 / Uppdaterad: 2007-12-09 15:49

Kategori: Recension | Recension: #4397

3 kommentarer

Låter som en riktigt hopplös skiva, Turbonegro har ju inte skrivit en enda minnsvärd låt överhuvudtaget.

Montag goes too far Oregistrerad 2007-12-10 20:47
 

ända sedan jag hörde någon gitarrtjej sjunga en cover på straight outta compton så kräks jag på alla jävla ironiska covers

Medlem 2007-12-10 22:04
 

Det här är inga ironiska covers, det är kärleksfullt gjorda hyllningar till snusk, skit och homoerotiska denimpunkare från Norge!

goth4fun Oregistrerad 2007-12-13 11:31
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig