dagensskiva.com

48 timmar

Podradio

Skotsk podcast #3 Ukulelespecial

Ukulelen har länge blivit förlöjligad, ansedd vara en minigitarr, ett skojinstrument. Inte längre, ukulelen är tillbaka, och på allvar! De senaste åren har sett ukulelen smyga in i diverse sammanhang med respekterade artister, Jens Lekman till exempel (innan han lottade ut sin ukulele på internet).

På nyårsdagen 2007 tog Glasgowbon Eilidh MacAskill upp sin ukulele och höll en impromtu konsert i en park. Den strålande idén som fötts i hennes huvud var att som ett projekt och som ett universiellt slag för ukulelen göra ett framträdande varje dag under ett år. Framträdandet kan vara framför 100 människor på en scen eller för två ivrigt lyssnade katter.

Eilidhs Daily Ukulele Ceilidh (säg det snabbt om du kan) har hittills tagit henne till en ukulelefestival i New York, en ukuleleceilidh i Nova Scotia, otaliga radiostationer, pubar och intressanta människomöten. Jag träffade henne i juli och nu med två månader kvar på året verkar det gå bättre för henne än någonsin.

Första helgen i november debuterade Eilidh i Edinburgh med sin egen soloshow. Kolla in hennes myspace för mer information, världsturne kan vara nästa anhalt.

Marie Lindström

Publicerad: 2007-11-06 18:44 / Uppdaterad: 2007-11-06 22:38

Kategori: Allmänt, Podradio

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig