dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Rockparty möblerar om i toppen

Etiketter

Efter publikfiaskot för Hultsfredsfestivalen 2007 väljer Rockparty att ge festivalchefen JP Bordahl foten. Bordahl stod själv för rejäla ommöbleringar i organisationen när han kom till Rockparty efter att ha blivit sparkad från Borås Stadsteater.
- Det är som i vilket företag som helst. Om det går dåligt måste man ändra på vissa saker, säger Rockpartys styrelseordförande Lennart Beijer till DN.

Utvärderingen av årets festival fortsätter och det är väl inte otroligt om fler förändringar är att vänta. Saker som står på diskussionslistan är bland annat biljettpriset och artistprogrammet.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-06-27 11:12 / Uppdaterad: 2007-06-27 11:16

Kategori: Hultsfred 2007, Nyhet

5 kommentarer

ta in JP West istället.

Medlem 2007-06-27 21:04
 

Tråkigt, JP Bordahl är en kompetent person med stor erfarenhet men Hultsfredsfestivalen kan inte vara en enkel ”båt” att styra. Medelåldern hos besökarna på Hultsfredsfestivalen är såpass låg att det torde fordra en aldrig sinande ström av ”nya” ungdomar för att få ekvationen att gå ihop. Till skillnad från t ex Arvikafestivalen och Sweden Rock med stark profil och trogen publik har Hultsfred känts identitetslös långt innan JP Bordahl kom dit i egenskap av festivalchef. Trots detta arv i bagaget lyckades han med bedriften att skapa publikrekord förra året. På börsen kan byte av VD upprätta förtroendet hos aktiesparare, men knappast för en rockfestival. Den genomsnittliga festivalbesökaren läser knappast arrangörens årsredovisning eller inhämtar finansiella analyser innan man köper biljetter. Jag har besökt Hultsfredsfestivalen många gånger och det är förvisso befogat med en och annan förändring, men att göra sig av med JP Bordahl är enligt mitt förmenande en stor förlust.

Snufsis Oregistrerad 2007-06-28 01:49
 

Joepp?

Fredrik Wennberg Medlem 2007-06-28 08:33
 

Underbart att galningen får sparken. Efter hans utspel på sin blogg var det väl rätt uppenbart att han inte är i skick att ha hand om nått sånt stort som hultsfredsfestivalen. Good Riddance.

ca6 Oregistrerad 2007-06-28 11:50
 

Bra att Rockparty slutligen bestämt dig för att göra sig av med festivalchefen. Han har vid flertaler tillfällen visat stor omognad och dåligt omdöme – inte minst nu sist med angreppen mot enskild tjänsteman på socialstyrelsen. han har även under sina år i Hultsfred lyckats med att kommersiallistera festivalen så mycket att hela själen känns försvunnen. Årets lineup kändes inte alls intresant, och den fingertopskänsla som tidigare fanns är numera utbytt mot en strävan att tjäna stora stålars. Att både Bordahl och Controllern fick gå omedelbart tyder på att det inte bara gäller missnöje över dåligt resultat utan att det försikommit några oegentligheter…

Under sin tid här i Borås gjorde han sig ju känd för två saker. Att han snabbt skaffade sig ovänner och att han inte lyssnade till cheferna. Egenskaper som gör det svårt att passa in i vilken verksamhet som helst…

Skrim Oregistrerad 2007-06-29 00:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig