dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

EMI säljer musik utan kopieringsskydd på iTunes Store

Från och med i torsdags är det möjligt att köpa musik från skivbolaget EMI utan kopieringsskydd från iTunes Store.

Låtarna, som är i AAC-format kodade i 256 kbps-kvalitet (de kopieringsskyddade är 128 kbps), innehåller inte Apples kopieringsskydd FairPlay – men väl information om vilket konto som köpt låten.

Låtarna kostar 12 kr, istället för 9 kr för de kopieringsskyddade. De nya villkoren för tjänsten gör gällande att de vanliga begränsningarna för musik sålt via butiken, att man får spela den köpta musiken på max 5 datorer:

(xii) iTunes Plus Produkterna innehåller ingen säkerhetsteknologi som begränsar Ditt nyttjande av sådana Produkter, och innehållet i dessa Användningsregler (iii)-(vi) gäller inte för iTunes Plus Produkterna. Du har rätt att kopiera, förvara och bränna iTunes Plus Produkterna i en omfattning som kan vara rimlig för personligt, icke-kommersiellt bruk.

Men de begränsas fortfarande så de inte får användas som ringsignaler för en telefon, vilket blir extra märkligt när iPhone släpps.

Vi föreslår att du firar EMI:s drag att släppa musik utan kopieringsskydd med att köpa ett exemplar av b-sidan till Alfs Manchester Man-singel, låten Ingen refräng där Alf sjunger om dagensskiva.com:s forum:

En liten popestet i natten
Retar sig på alla i bandet
Kopplar upp och börjar skriva
Under pseudonym på dagens skiva

Men kom ihåg att uppgradera till iTunes 7.2 först och leta efter plus-tecknet när du väljer låten.

Kal Ström

Publicerad: 2007-06-02 11:49 / Uppdaterad: 2007-06-02 11:51

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig