dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Hermano: The Sweet and Easy of Brief Happiness
The Sweet and Easy of Brief Happiness (DVD) Hermano
2006
Suburban/Sound Pollution
6/10

Lyssnarens guide till Hermano

Lyssna

Sök efter skivan

När bandet Hermano, med stonerräven John Garcia i spetsen, drog på Europarturné 2004 tog de med sig en kamerakille. Resultatet blev ”The Sweet and Easy of Brief Happiness”. Och det är ett bra resultat.

Inte särskilt mycket för musiken, vi bjuds på åtta låtar stonerrock där fokus ligger på rock snarare än stoner. Sju av låtarna är dessutom med på liveskivan ”Live at W2″ som spelades in under samma turné. Nej, snarare ligger fokus på bandet än deras musik. Och det är det jag gillar med den här DVD:n.

För vi får verkligen lära känna Hermano som band känns det som. Deras attityd till sig själva och sin musik är dessutom synnerligen avslappnad på ett väldigt tilltalande sätt, från hur deras skivor skapats till hur de är mot varandra på turné och hur de tar emot gästgitarristen Olli. Allt sker med stort hjärta.

Samtidigt ger de en väldigt vuxen bild av ett rockband. Alla medlemmarna har familjeliv hemma vid och de beger sig ut på turné utan några som helst pretentioner. Några luftslott av förväntningar finns inte, utan de står stadigt med båda fötterna på jorden. Trummisen Chris Leathers sätter verkligen huvudet på spiken med kommentaren ”Jag kunde lika gärna ha varit hemma och jobbat. I stället får jag turnera i två veckor. Jag är bara glad att få vara här”.

Bilden av någon som lämnar familjen hemma, sticker till fjällen en vecka med grabbarna och dricker alldeles för mycket Jägermeister är verkligen inte långt borta. Även om jag inbillar mig att Hermano får ut oerhört mycket mer i form av själslig stimulans.

Att gitarristen David Angström dessutom levererar några sköna ögonblick av slapstickhumor är ren bonus och hade jag gillat musiken ännu mer hade betyget blivit ännu högre.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-02-18 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:30

Kategori: Recension | Recension: #4053

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig