dagensskiva.com

48 timmar

Text

Det finns minst tre måsten i Hultsfred

Jag hör onekligen till den skara som gnällt, ibland högljutt, över årets bokningar till Hultsfredsfestivalen. Trots det finns det gott om konserter jag nu när det drar ihop sig är åtminstone lite nyfiken på att se. Även om det bara är ett ynkligt fåtal jag absolut inte vill missa. Precis som förra året känns det som om festivalen går ut hårt för att plana ut och bli mindre angelägen under lördagen.

Jag hittar ändå tre starka skäl till att åka till Småland i år igen. Tre konserter jag kommer att ringa in med dubbla cirklar i mitt program.

The Mitchell Brothers
Teaterladan, torsdag kl 19:00
Så här i fotbollstider kommer det så klart att kännas helt rätt att se Mitchell Brothers trashtalka den svenska publiken som uppladdningen inför drabbningen med Paraguay och senare brödernas England. För den som inbillat sig att rolig musik inte kan vara bra är ”A Breath of Fresh Attire” beviset på motsatsen. Jag gissar att smågruffet i försnacket till ”When The Whistle Blows” kommer att handla mer om Svennis, Sverige och England än Liverpool och Tottenham den här gången.

Gnarls Barkley
Pampas, fredag kl 17:30
Alla haters som inte fattat ”St Elsewhere” kan ju fortsätta grina. Ja jag börjar också bli trött på att höra ”Crazy” överallt. Men missar ändå inte för allt smör i Småland årets konsert på svensk mark. Vågar man hoppas att de kommer med en lika skön scenutstyrsel som till MTV Movie Awards?

Matchen Sverige – Paraguay kl 21:00 har så klart också dubbla ringar.

Pharrell
Hawaii, fredag kl 19:00
Nog för att skivan börjar bli lika sen som Lady Sovereigns, men de få spår som läckt är tillräckligt bra för att jag ska vara sjukt nyfiken. Och varje Pharrell som Rockparty bokar måste ges extra stöd. Så att de kanske kan gå fem Pharrell på varje Lordi nästa år. Jag undrar dessutom helt ärligt hur han tänker bygga sin show på festivalens största scen när han inte ens har en aktuell storsäljande singel att luta sig mot.

En enkel eller streckad ring hamnar runt de här konserterna (ja det finns en del krockar):

TORSDAG
15:15 Amadou & Mariam (Pampas)
19:55 Max Peezay (Teaterladan)
23:00 Diplo vs. A-Trak (Atlantis)
01:00 Kano (Atlantis)

FREDAG
13:00 Raised Fist (Atlantis)
15:00 Snook (Atlantis)
17:00 Pascal (Stora Dans)
21:00 Smif n Wessun (Atlantis)
21:30 Burst (Teaterladan)
00:30 PH3 med gäster (Stora Dans)
01:15 Babyshambles (Pampas)
02:00 SLS (Stora Dans)
02:45 Up Hygh Soundsystem (Stora Dans)

LÖRDAG
16:15 Timbuktu & Damn! (Hawaii)
17:00 Aqueen Dance & Ton (Jamobilen)
19:30 The Gossip (Teaterladan)
20:00 Cunninlynguists (Stora Dans)
20:00 Rigas (Rookie)
21:30 Hets (Stora Dans)
01:00 Supersci (Stora Dans)
01:45 Spotrunnaz (Stora Dans)
02:30 J-Ro (Stora Dans)

Jag inser redan nu att alla konserter efter midnatt ligger dåligt till (särskilt fredag och lördag). Det är helt enkelt för lång tid mellan föregående intressanta konsert och midnattsspelningarna. Eftersom jag tycker att senaste albumet med Cunninlynguists är direkt skitdåligt så kommer jag sannolikt att börja med Rigas som släppt en riktigt bra skiva med ”This Year Has Been Good To Me” och därför är lördagens enda nödvändiga konsert. Hade det inte varit för fotbollen hade jag nog petat in ett par konserter till under torsdagen. Otur för bland andra Zeigeist att spela just då.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-06-12 22:57 / Uppdaterad: 2008-01-21 13:18

Kategori: Festivaler, Hultsfred 2006, Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig