dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sofia Pettersson: Still Here
Still Here (album, cd) Sofia Pettersson
2006
Ajabu!
6/10

Soundtrack att leva vidare till

Lyssna

Sök efter skivan

Tsunamin i sydostasien annandagen 2004 kommer att leva kvar i det kollektiva svenska minnet under lång tid framöver. När vågorna slog in över turistparadiset rycktes familjer isär och människors liv förändrades för all framtid.

”Still Here” är en del av sångerskan Sofia Petterssons sorgearbete. I tio låtar berättar hon om saknaden efter sin älskade som slets bort ur hennes liv. Det blir närgånget och personligt på ett nätan obehagligt vis. Det känns emellanåt som att sitta och tjuvläsa i någons dagbok. Hennes klara och emotionellt laddade röst gör det omöjligt att inte höra texterna. Ja, jag tycker faktiskt att det blir lite påtränagnde jobbigt ibland.

Det lätta jazzkompet med pianot och basen i centrum håller sig i bakgrunden och arbetar mer för att förstärka texterna än att ta över ljudbilden. Det doftar av både 60- och 70-tal. Mitt i all sorg finns en varm och soulfylld och ibland bossaklingande ton, det är ljudet av ett ömt vårdat minne.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-05-14 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-02 20:07

Kategori: Recension | Recension: #3708

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig