dagensskiva.com

48 timmar

Recension

CocoRosie: Noah's Ark
Noah's Ark (CD) CocoRosie
2005
Touch and Go
7/10

Sirenerna fortsätter förföra

Lyssna

Sök efter skivan

Det var nästan nyss som jag skrev här om CocoRosies debutalbum ”La maison de mon rêve”. Sirenerna Casadys trolska album. Det har inte gått så lång tid. Kanske är det därför, men det känns inte heller som om det har hänt så hemskt mycket. ”Noah's Ark” är en ganska väntad och föga överraskande fortsättning på det som var.

Det låter gammalt samtidigt som det är nya uttryck. Man använder saker som redan finns i vår vardag för att göra nya sammansättningar och nya upplevelser. Reproducerar ljud omkring oss på sätt som vi inte är vana att uppfatta dem.

Jag tycker egentligen fortfarande att det är ganska fantastiskt. För de gör fortfarande vackra ljudkollage av telefonsignaler, djurläten och bräckliga röster. Och de har fortfarande bibliska och religiösa inslag i sina texter. Texterna som på en gång är söta och förtrollande som de är lömska och nästan morbida.

Jag blir först lite skeptisk när jag förstår att de har tagit in både Antony [without the Johnsons] och Devendra Banhart. Det känns som de verkligen vill mjölka den ko de har fått tag på. Men samtidigt kan jag inte motstå ”Beautiful Boyz” med Antony. Pianot skär in med en vacker och enkel rakhet som kontrasterar det spröda knarrandet och sprakandet som annars översköljer skivan.

Och jag tror nästan att det är i just sådana kontraster jag skulle vilja se CocoRosie. För när de istället knasar till det lite extra (vilket är den största skillnaden från ”La maison de mon rêve”, att de här gör ganska mycket) blir det ibland lite för mycket av det goda.

”Noah's Ark” överträffar på så sätt sin föregångare. Men inte så att det blir bättre.

Susanna Huldt

Publicerad: 2005-09-20 00:00 / Uppdaterad: 2005-09-20 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3424

6 kommentarer

den har verkligen växt med tiden denna skivan. Var lite skeptisk till en början , men nu SÅ !

Medlem 2005-09-20 00:42
 

fst sällan kan det bli så vackert o avskalat som på liveskivan.

Medlem 2005-09-20 00:45
 

tummen upp för bonusinfon.

Medlem 2005-09-20 11:01
 

och du ger den bara en sjua för att…? den är grymt mycekt bättre än så!

Medlem 2005-09-20 17:57
 

Det här är ett ablum som växer med tiden och speciellt efter du sett dem live, först då fastnade låtarna på riktigt för mig. Värd mer än en sjua i betyg.

The lyrics in pop songs seem to describe my life uncannily accurately Oregistrerad 2005-09-24 21:35
 

förresten, lite insider-scoop; dom är inte egentligen systrar

Medlem 2005-10-03 18:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig