dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bergraven: Fördärv
Fördärv (CD) Bergraven
2005
Unexploded Records
4/10

Mardröm

Lyssna

Sök efter skivan

I ett hus någonstans pågår en fest. Det dricks öl ur burk av modell mindre. Festen äger rum i ett hus med en stor veranda, huset är av trä men är inte färdigbyggt eller målat ännu. Med på festen finns bland andra mina två goda vänner Sven och Benny. Klipp.

Jag kommer ner i källaren i ett slags arbets- eller verktygsrum. På några håll hänger isoleringsplast. Mitt på golvet hittar jag vår katt Rudolf och en katt till. Ihopkurade, men alldeles blodiga. Döda. Klipp.

Jag hänger i någon slags fästanordning, ett rep kanske. Runt i rummet lufsar en lång man med en hållning som en ostbåge, han har långt stripigt hår och en truckerkeps. Mannen plockar med verktygen hela tiden. Han försöker ta av mig mina vita sneakers som jag av någon anledning har på mig. Jag sprattlar för livet, men han greppar hela tiden efter mina fötter.

Jag vaknar. Bredvid mig i sängen kurar Rudolf ihop sig, han blickar slött mot mig när jag tänder lampan. Jag tänker att jag inte ska somna med Bergravens primitiva burksångs-black metal i lurarna fler gånger.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-07-24 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:52

Kategori: Recension | Recension: #3354

9 kommentarer

I mitt tycke borde det vara ett ganska bra betyg för en blackplatta, eller? Har vi inte diskuterat det här förut, kommer inte ihåg om det var privat eller här men ska väl må lite skit när man lyssnat klart. Typ som Khold?

Medlem 2005-07-25 18:26
 

Hehe, trodde faktiskt att du skulle säga något liknande. Och visst har du en poäng, men rent musikaliskt lämnar Bergraven mer att önska tycker jag.

Du gillar definitivt det här tror jag för övrigt. Tar med skivan till stan på torsdag.

Tomas Lundström Redaktionen 2005-07-25 20:08
 

Jag tror jag gick i skolan med Bergraven.

Medlem 2005-07-26 03:34
 

Vad jag stör mig på namnet! Kunde de inte bara hetat Begraven rakt upp och ned istället?

Medlem 2005-07-28 08:38
 

Nej det kan de inte ha hetat. Skandinaver som håller på med rock/metal brukar försöka sig på ordvitsar á la Povel Ramel. På rak arm kan jag komma på:

Defleshed – Royal Straight Flesh

The Haunted – rEVOLVEr, One Kill Wonder

En viss Nasumlåt betitlad Living Next Door to Malice lämnar jag därhän i väntan på att Blueprints to Extintion eventuellt kommer ut.

Medlem 2005-07-29 00:42
 

Tomas, kolla upp Sigmund Freud's "The interpretion of dreams", det skulle jag göra.

Medlem 2005-07-30 18:24
 

Uppfattar inte namnet som en ordvits, bara något felstavat! Jag läser fanimig Berghagen hela tiden!

Medlem 2005-08-01 18:37
 

För övrigt behöver Ghwomb uppdatera sig lite: http://www.nasum.com/?view=view_article.php?id=15

Medlem 2005-08-01 18:38
 

Hur det än ligger till med den saken så är i alla fall plattan värdelös. Kul sampling dock på ”Den förpestade”.

Erik Oregistrerad 2007-08-29 13:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig