dagensskiva.com

48 timmar

Text

Globen fylldes av ljus

REM var på ett mer eller mindre fantastiskt humör när de äntrade scenen. Nästan punkigt taggade. Med en vilja att förändra de som lyssnade. Att öppna våra hjärtan och hoppas på förändring. En förändring fylld av kärlek och fred.

Ja, ibland blev det nästan religiöst. Med en strålande ljussättning och en fantastisk videoproduktion fick REM Globen att vibrera och förmodligen lysa svagt i januarimörkret.

Spelningen var lång, men aldrig tråkig. Jag tyckte bandet skapade en nerv som liksom tände oss i publiken. Särskilt märkbart blev det när de valde att prata politik. Kvällens högsta jubel kom nämligen när Stipe bad om ursäkt för sitt lands agerande. Ja, den sittande presidenten hade inte fått många röster i gårdagens Globen. Näe, han hade nog inte ens blivit nominerad.

Versionerna av låtarna var överlag riktigt bra, men två etsade sig fast. ”Electrolite” var magiskt vacker, och kanske känslosammast. ”Walk Unafraid” inleddes nästan som gospel och växte till en kampsång. Mäktigt.

Resan hem ägnade vi åt att lyssna ”New Adventures in Hi-Fi”. Åh vad bra.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2005-02-01 10:36 / Uppdaterad: 2005-02-01 10:36

Kategori: Krönika

3 kommentarer

"Publiken kanske var något seg i början, men vaknade till efter ett par låtar. Så till den milda grad att jublet inte visste några gränser när Michael Stipe bad om ursäkt för sitt lands förda politik"

Bara en tvättäkta tweedlirare kan gå igång på den typen av PK-fjäskigt publikfrieri.

Medlem 2005-02-01 16:28
 

viist var den nya låten ruksigt usel? dj at the end of the world. lät ungefär som jessica simpsons systers nya singel, you make me wanna uh-uh. pinsamt!

Medlem 2005-02-01 16:44
 

Eller så var Stipe innerligt ledsen och tycker att de har en pinsam president och ville be om ursäkt. Jag uppfattade också dem som taggade, glada och givande. Men det har väl att göra med vem betraktaren är och hur man vill tolka och ta åt sig saker och ting.

Medlem 2005-02-01 17:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig