dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rikard Wolff: Chanson Suicide - Rikard Wolff sjunger Piaf
Chanson Suicide - Rikard Wolff sjunger Piaf (CD) Rikard Wolff
2004
Playground
5/10

Franska bagateller

Lyssna

Sök efter skivan

Var det en konsert eller kanske en föreställning? Show? Spelar ingen större roll, men första gången var fantastisk. På en konserthusscen såg jag Rikard Wolff sjunga sina egna versioner av franska chansoner på en Riksteaterturné jag tror gick under namnet ”Recital”. Förutom Wolff var det ett litet sällskap musiker på scen. Det öppnade dörrar för mig. OK, Wolff har ingen större sångröst. Men uppvägde den med känsla, ett teatralt anslag och en tjock vägg av romantik.

Banaliteten och allvaret slog mig hårt.

Sedan dess har det gått drygt tio år och framför mig på skrivbordet ligger ”Chanson Suicide”. Nu sjunger han Piaf på skiva och det låter precis som väntat. Han tolkar sin idol med värme och värdighet. Sång och proklamation.

Men känslorna når inte hela vägen fram på skivan. Det är på en lagom stor scen de här låtarna ska avnjutas. I en skön salongsfåtölj. I ett snyggt ljus ska han stå och framföra några förtätade små franska bagateller som är större än livet.

Då väcks känslorna.

På skiva hör jag att hans röst inte är så bra. Det blir mer teater än musik, konstigt nog. I salongen är allt min uppmärksamhet riktad mot Rikard Wolff. En vanlig dag på jobbet låter det mest som om han falsksjunger och stör mig i mitt arbete.

Men det är ändå bra. Riktigt bra blir det inte förrän jag sett föreställningen.

Fredrik Welander

Publicerad: 2004-11-11 00:00 / Uppdaterad: 2004-11-11 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2951

4 kommentarer

Lika fult omslag som de tre vännerna och kerry på svt.

Medlem 2004-11-13 00:17
 

Jerry.

Medlem 2004-11-13 00:34
 

det är väl samma tecknare så det är kanske inte så konstigt.

Medlem 2004-11-15 19:37
 

me tink it's nice

Medlem 2004-12-05 13:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig