dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Thomas Denver Jonsson: First In Line EP
First In Line EP (CDEP) Thomas Denver Jonsson
2004
Kite Recordings
5/10

Behöver hitta det unika

Lyssna

Sök efter skivan

Countrypop. Lågmäld och innerlig. Det är vad Thomas Denver Jonsson fortsätter bjuda på. Den här EP:n har varit ute på marknaden ett tag nu och jag har lyssnat om och om igen utan att riktigt fastna.

Visst är det bra. Men utbudet av den här musiken börjar så smått bli större än efterfrågan och för att Thomas Denver Jonsson ska nå ut till fler behöver han hitta en egen profil, skapa något som känns en aning mer unikt. Den här gången lutar han sig emot att Rosie Thomas och Damien Jurado medverkar på live-versionen av ”First in line”. Vilket jag också skulle gjort. Men Thomas Denver Jonsson borde kunna vara lika intressant utan deras medverkan. Låten är ju bra. Betydligt bättre i den studioversion som inleder skivan. Ett skönt driv och alla detaljer countrypopen ska ha. Visst är den bra också i live-versionen. Där tempot sänkts och det bara är gitarr och munspel som omgärdar duetten mellan TDJ och Rosie Thomas. Men, jag gillar drivet bäst.

Tre låtar till med samma symptom. Snygga men ganska konventionella. Jag hoppas att det album som ska släppas nästa år har lite vassare kanter. När TDJ tar ut svängarna kan det nog lyfta på allvar.

Fredrik Welander

Publicerad: 2004-10-08 00:00 / Uppdaterad: 2004-10-08 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2865

2 kommentarer

Sveriges mest färglöse artist!

Frankie Popz Oregistrerad 2004-10-12 17:20
 

Så illa är det inte. Det är en bra live-akt varjefall…såg han på Pustervik i Gbg förra hösten.

Medlem 2004-10-16 10:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig