dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Q and Not U: Power
Power (CD) Q and Not U
2004
Dischord/Border
3/10

Ärter och fläsk

Lyssna

Sök efter skivan

När jag är som mest positiv till Q and Not U tänker jag att de är moderna arvtagare till Perry Farrell och hans Porno for Pyros (”Collect the Diamonds”), och kanske Kevin McMahons Prick.

Men oftast tänker jag att kejsaren är naken. De har klätt upp sig i fina moderna punkfunk-kläder, men de misslyckas helt med att göra något bra av det. De låtar som har sköna element i sig lyckas de alltid blåsa med någon fånig falsettröst eller trist synthslinga. Trots att Q and Not U varit med längst tillhör de bara den trista svansen som Patrik Hamberg skrev om i förra veckan. Det ger verkligen inga pluspoäng att ha gjort det före vågen när de inte kommit längre än så här.

Det räcker liksom inte med att ha en koskälla för att göra något fränt. Det krävs en idé som håller och en känsla för vad som funkar. ”Power” är mest desperat och påflugen. Klängig liksom.

Bäst är ”Wet Work” och ovan nämnda ”Collect the Diamonds”. De skulle jag kanske kunna spela en rolig kväll, men sen ska jag lämna den här skivan i fred.

The Rapture, !!!, och Q? Nä, Not U. De är vad Linkin Park var i förhållande till Rage Against the Machine. De springer för att hinna ikapp tåget, men de drattar bara på arslet.

Kal Ström

Publicerad: 2004-10-08 00:00 / Uppdaterad: 2004-10-08 00:00

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2865

7 kommentarer

Kal: Har inte hört annat än en 30 sekunders snutt av första låten, så jag kan inte riktigt uttala mig om den här skivan. Så jag vill bara veta om din sågning gäller Q And Not U i allmänhet eller bara den här skivan.

Om du tycker QANU är kass, så tror jag inte att jag kommer att hålla med dig om den här recensionen efter att ha hört skivan.

Medlem 2004-10-11 15:54
 

men shit bara 3 detta är mina nya rotations skiva hemma… gillar edet som feeen

Medlem 2004-10-11 17:25
 

Q and Not U's senaste 2 skivor var ju helt grymma

Medlem 2004-10-17 16:07
 

Då var det punkigare. Ärligare. Nu låter det mest efterhängset.

Kal Ström Redaktionen 2004-10-17 19:49
 

Different Damage var jävligt bra och visst är den här inte ens i närheten. men den är värd mer en trea. och dina linkin park jämförelser är bara skrattretande.

Cerpin Oregistrerad 2004-10-18 08:11
 

Löjligt begåvat band, naturligtvis ska betyget vara mer än dubbelt så högt runt en stark 7 eller svag 8, dessvärre så ska dom snart splittras tror dom har några avskedsspelningar kvar att göra i USA bara.

Medlem 2005-07-11 00:30
 

Det här är nog det dummaste betyget någonsin. till och med dummare än tjejen som gan John Frusciantes Shadows Collide With People en struken getting. Det här är enligt mig årets starkaste skiva 2004, alla låtar är helt perfekta, roligare att lyssna om man jämför med deras andra skivor eftersom den har inslag av disco, känns mer fräsch. Jag älskar alla 3 skivor med Q and Not U Different Damage är deras bästa enligt mig. men en solklar 10 på Power. Att jämföra den här skivan med Linkin Park är ju bara dumt.

Tråkigt att bandet har lagt av nu, men de va enligt mig de mest kompletta bandet någonsin.

Medlem 2006-01-23 05:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig