dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jessica Simpson: In This Skin
In This Skin Jessica Simpson
2004
Columbia
3/10

Känd från TV

Lyssna

Sök efter skivan

Min bild av Jesssica Simpson har alltid dominerats av den bild som har framställts på MTV. Det är just så hennes karriär har tagit fart också. I USA är Jessica och maken Nick ”Newlyweds” med hela folket. Genom att vara en sann medlem av MTV-generationen och praktiskt taget leva sitt liv på tv-kanalen. Bilden av henne som framställs där, som en ganska blåst bortskämd hjälplös blondin, är väl knappast fördelaktig. Och jag undrar hur det egentligen går till när en sådan bild sätter igång karriären för någon. (För trots att det görs år efter år i dokusåpa efter dokusåpa tycker jag aldrig att fenomenet i sig riktigt går att förklara.) I Sverige har serien, i alla fall bland de jag har hört prata om den, mest lett till en gemensam idiotförklaring av henne. Så mycket skit som jag har hört slängas på Jessica Simpson efter varje avsnitt av hennes program kan jag ju inte annat än tycka synd om henne. Och en undran varför hon utsätter sig själv för den här (omedvetna) självdestruktionen dyker ständigt upp i mitt huvud. Jo, all PR är god PR. Är det inte så?

På ”In This Skin” är Jessica inte längre den oskyldiga lilla flickan. Hon har gift sig och mognat och kan ha en sexigare och mer utmanande image. Har vi sett fenomenet förut? Visst kan väl Jessica Simpson kan sjunga. Och hon har gjort det sedan barnsben. Men det hjälper inte när detta är så tråkigt som det är. Början av skivan domineras av covers på Berlins ”Take My Breath Away” och Robbie Williams ”Angels”. Dels känns det som ett konstigt drag att låta dem inleda skivan, när resten av materialet ändå till stor del är skrivet av henne själv. Dels tycker jag att hon åtminstone kunde ha gjort dem bra.

Sedan är det egna materialet ungefär lika intressant som en toalettborste.

Men det är jag. Det finns säkert folk i världen som mår bra av att höra denna skiva. Med tanke på de intryck den här tonårspopen gör på mig så kommer min uppfattning av Jessica Simpson nog även i fortsättingen först och främst handla om hur hon frågar sin make om tonfisk är en fisk eller kyckling. Och jag kan bara inte låta bli att tycka att det är sorgligt.

Susanna Huldt

Publicerad: 2004-08-26 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-16 19:59

Kategori: Recension | Recension: #2780

3 kommentarer

jessica simpson

where has your love gone

it's not in your music

no

you need a vacation

to wake up the cavemen

and take them to mexico

jessica, jessica simpson

you've got it all wrong

your fraudulant smile

the way that you think that the day you die

my body's in trembles

infested with brambles

that sharpen the air i breathe

what's in the menu

jessica can you

take down my order please

jessica, jessica simpson

you've got it all wrong

your fraudulent smile

the way that you think it the day that you died

tomorrow gets closer

a purple bulldozer

is calling you on the phone

your lovelife precedes you

your son in law feeds you

injections of cortizone

jessica, jessica simpson

you've got it all wrong

your fraudulent smile

the way that you think it the day that you died

jessica simpson

where has your love gone

its not in your music

so where has it gone?

jessica…

Adam Green Oregistrerad 2004-09-03 11:37
 

okej… vi vet nu vad du tycker om jessica simpson. men vad f-n tycker du om skivan?

mic Oregistrerad 2004-12-13 12:37
 

bra platta

Medlem 2005-11-23 18:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig