dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Gore Metal

Viktiga band: Cannibal Corpse, Six Feet Under, Aborted

”Entrails ripped from a virgin's cunt”. ”Meathook Sodomy”. ”Fucked by a Knife”. Här handlar det alltså om slafs, splatter och gegga. Musiken är en köttigare variant på Death Metal och texterna handlar uteslutande om hur motbjudande det går att vara. Tipper Gore (efternamnet! efternamnet!) hade en fältdag med att stämpla Cannibal Corpses skivor med ”Parental Advisory”-stickers – vilket givetvis bara ökade deras popularitet bland kidsen, vilket i sin tur resulterade i deras medverkan i första ”Ace Ventura”-filmen, där de framför sin största hit, ”Hammer Smashed Face”, på en klubb (även om eftertexterna kallar dem ”Cannibal Corpses”) inför zombieögda headbangers.

Kristofer Ahlström

Publicerad: 2004-07-14 08:55 / Uppdaterad: 2007-11-29 23:13

Kategori: Artiklar, Metallhandboken

16 kommentarer

Jag är inte inne så mycket i denna genre av metal, men vad är det egentligen som lockar med den? Är det musiken, för jag hoppas för guds skull att det INTE är texterna. :P

Jucken Oregistrerad 2004-08-02 00:48
 

JO det är texterna som är tuffa! dock måste man läsa dom i konvolutet för man hör inte ett skit av vad som sjungs(?)

KILLFUCKDIE Oregistrerad 2004-09-01 01:53
 

Måste vart Charles Manson eller Jeffrey Dahmer som kom på den här genrén. DOm gör inte texterna själva, det är de tyska kannibalernas dagböcker! :o

Jucken Oregistrerad 2004-09-03 13:42
 

jahapp, goremetal ja…

Va fan? det finns ingen genre som heter Gore metal. Det är Death metal punkt slut, varför ska man generalisera så förbannat?

Själva uttrycket kommer ju från en SKIVA av exhumed (?)

Death metal är det, punkt slut

Lud Oregistrerad 2004-09-16 20:49
 

Instämmer på ovanstående.
Då Gore Metal mer eller mindre är ett uttryck taget ifrån en skiva med bandet Exhumed, som då för övrigt här är kategoriserade under den lika så tvivelaktiga gengren GoreGrind, det är bara för att reda ut det hela fråga om ett missförstånd då allt dessa gengrer är är just Death Metal den som inte är införstådd med att Death Metal textmässigt kan ta andra rundor än den sataniska aspekten har överhuvudtaget inte mycket med saken att göra, huvudtemat i Death Metal har och kommer alltid att fokusera på det som till det hör: Morbiditet. Posörer och oförstående göra sig icke besvär.

Al Azif Oregistrerad 2004-09-16 22:20
 

Al Azif: Om du ska försöka använda dig av akademiskt språk för att öka din trovärdighet föreslår jag att du tar och går ut gymnasiet så att vi andra inte behöver gissa oss till vad du menar på grund av ofullständiga meningar felformulerade uttryck. Jag blir så trött på folk som ska spela smarta.

She was asking for it Oregistrerad 2004-09-16 23:10
 

She was aking for it: Det var en trevlig och mycket en skarpsynt anmärknig (om än till det yttersta onödig och dessvärre patetisk).Akademisk och akademisk, inte vet jag, för att öka min trovärdighet, nja mera att blev som det inföll utan några större baktankar. Nåväl jag hade bara i åtanke att påpeka följande. Det finns (av vad mitt kvasi-intellektuella sinne kan få fram) inget å andra sidan som påbevisar att du själv kan befästas med någon högre form av intelligens då "…oförstående göra sig icke besvär." betyder just "…oförstående göra sig icke besvär." Och ni själv har uppenbarligen lyckats med att ignorera det faktum som lyder. Därav kan man inte göra annat än att finna er motkommentar överflödig. Men du! Tack för tipset!
Sedermera så vill jag bara poängtera att det var utav en slump jag snubblade över detta som du skrivit och jag kommer INTE vänta mig att du läser detta än mindre kommer jag att vänta mig ytterliggare ett svar för att sedan betrakta det, då du med stor möjlighet säkert har förlustar/böjningar för att föra argsinta konversationer över internet p.g.a förtryckta aggressioner eller dylikt, vad vet jag. Adjö du sköna.

Allan Zif Oregistrerad 2004-09-19 03:23
 

Det töntigaste jag läst.. zif

Trött Oregistrerad 2004-09-23 00:08
 

När vi ändå är igång:…vad du menar på grund av ofullständiga meningar felformulerade uttryck…,här fattas det väl ett 'och'? Är ni allergiska mot kommatecken?

Znaga Oregistrerad 2004-10-06 12:20
 

Måste säga en sak bara…varför dra upp en disskusion om stavning osv när det är en musikgener?
Aja :P

Doctor DooM Oregistrerad 2004-10-28 01:52
 

En sida om Musikgener…förlåt :P

Doctor DooM Oregistrerad 2004-10-28 01:53
 

jag hatar komma tecken man känner sig som en porrfilmsregisör när man skriver sånna. hahahahahahahahahaahh. sug min ångest popparjävel

Medlem 2004-12-16 20:07
 

Varför krångla till det så? Det måste inte nödvändigtvis finnas en genre för vartenda band!

Nameless Oregistrerad 2005-03-19 23:47
 

Kan ni bestämma er! Nyss påstod ni ju att CC spelade death metal. Nu spelar dom plötsligt gore. Jag ska sända Chris Barnes på er!

Medlem 2005-07-22 01:48
 

Gore metal existerar inte. Textteman definerar inte en genre.

YARR! Oregistrerad 2005-12-04 22:48
 

Till alla idioter här på forumet: Gore Metal är en egen genre och hör sen!

Dominus Oregistrerad 2007-02-23 22:45
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig