dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Black Metal: Generation I

Viktiga band: Venom, Celtic Frost, Bathory

Venom var egentligen bara tre ölplufsiga britter som gillade att chocka genom att sjunga om elever som har sex med sina lärarinnor eller textrader som ”Black is the Night/Metal we fight”. Men de fick massor av uppmärksamhet tack vare sina ytliga flirtar med djävulsdyrkan och ockult ondska och de döpte ett av sina vax till ”Black Metal” och på så sätt banade de väg för en hel hord omusikaliska rejects som kunde föra oväsen och skräna om Satan. Sen kom andra generationens svartmetallare och kallade Venom för falska posörer och brände ner kyrkor och mördade folk. Venom hämtade sig aldrig från det, men de fick till en hyfsad comeback nästan tjugo år senare med ”Ressurection”.

Kristofer Ahlström

Publicerad: 2004-07-14 08:36 / Uppdaterad: 2007-11-29 23:32

Kategori: Artiklar, Krönika, Metallhandboken

12 kommentarer

Det känns inte som dessa kategoriseringar är till för att tas sataniskt seriöst. Fan, ta det med en nypa salt…

Medlem 2004-09-16 12:59
 

läs: http://www.megaone.com/sffs/bmetal.htm

(kul)

steken Oregistrerad 2004-09-18 13:11
 

du glömde Mercyful Fate´för helvete!!!

Zable Fahr Oregistrerad 2005-04-24 21:33
 

jag tycker du borde kommentera lite mer om bathory och celtic frost! Venom gäller inte!

Mig Oregistrerad 2005-04-30 23:19
 

Andra generationens svartmetallare? Jag gissar att du pratar om Varg Vikernes nu, eftersom han var den enda som ansåg att Venom var falska posörer. De andra (norrmän givetvis) ansåg ju Venom som det ultimata bandet. För övrigt: Venom är falska. De har själv erkänt det.

Medlem 2005-07-22 01:21
 

Ida, jag har nu läst ett flertal av dina kommentarer (snarare klagomål) om de olika genreindelningarna. Du är den mest humorbefriade och töntiga människa som någonsin lyssnat på Metal i någon form. Till och med snubbarna i Watain är roligare än dig. Var nu true som en duktig flicka och ge ditt liv åt Satan så slipper vi andra dig.

David J Oregistrerad 2006-01-04 00:36
 

David, MIN VÄN. Jag gillar att klaga. Det är betydligt roligare än att inte göra det. Dessutom orkar jag inte vara "true". Det är bara deprimerande, och då ska jag skriva till mamma och klaga.

Ida. Oregistrerad 2006-01-19 19:05
 

Ahh ja liksom tycker att black metal e coolt för liksom det e som en get utan ben liksom

Kent Agent Oregistrerad 2006-03-14 02:04
 

Bathory är och förblir ett av de mest betydelsefulla banden inom metal-genren (oavsett dess fokus på de mer extrema subgenrerna). Bandet har pånyttfött svartmetallen upprepade gånger, gett den flera alternativ, både ideologiskt, konceptmässigt och musikaliskt, och inspirerat så gott som alla efterföljande Black – metal band .

Celtic frost Oregistrerad 2006-05-23 22:27
 

Komplettera listjäveln själv då era patetiska posörer.Genrerna var ett 80-tals fenomen ,dagens band rippar å efterapar bara pionjärerna som HELLHAMMER/CELTIC FROST ,MERCYFUL FATE,BATHORY ETC.Scenen är urvattnad allt som görs nu är redan beprövat.Nu verkar imagen viktigare än kvaletativ musik ,influenserna från första genarationens black-metal är nu ständigt uppenbara för varje garageband som knullar till sig ett skivkontrakt .

Celtic frost Oregistrerad 2006-05-24 02:04
 

Quorthon och hans Bathory kommer alltid att vara den riktige grundaren till Black Metal.

Svärdby... Oregistrerad 2006-08-03 08:46
 

Fint att DagensSkiva.com har skribenter som inte vet ett skit.

Wes Leipzig Oregistrerad 2007-12-30 11:15
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig