dagensskiva.com

48 timmar

Text

Bra grejer

I takt med att dagarna blir längre, uppsatsen ser allt mer färdig ut och Hultsfred rycker närmare och närmare delar jag med mig av tio bra grejer just nu:

Joy Division ”Shadowplay”.
Hörde låten för länge, länge sen på TV och fattade inte storheten den gången. Nu satt den där den skulle, och jag har ett nytt band att upptäcka.

Scotch ”Disco Band”
Allt är tråden om italo disco på forumets fel. Nostalgin sköljde över mig och givetvis är det denna som slår högst fortfarande.

The Elephants ”Twofold Talent. Who? Me!”
Demo med ett lokalt band. ”Samma dassiga riff som jag gjorde i tonåren” sa en kompis på konserten på Kåren. Vårglad rock 'n' roll med sköna soulvibbar säger jag!

The Pixies ”Gouge Away”
I mitt förberedande inför Hultsfred började jag lyssna mer koncentrerat på The Pixies, som tidigare mest var ”Debaser” och ”Where is My Mind” för mig, och snubblade över detta guldkorn som har gått varmt under uppsatspluggandet.

Eagles of Death Metal ”Miss Alissa”
Det tar sig mot slutet, avslutande ”Miss Alissa” är bäst på ”Peace Love Death Metal”.

Suffocation ”Deceit”
Virvelvindsmangel som tar en stund att ta sig in i. Antingen är den helt enkelt bäst på plattan eller har jag sju låtar kvar att ta mig in i eftersom ”Deceit” är första spåret.

Mad Season ”Wake Up”
Uffe Bodin gästade med ”Above” och förklarade sin kärlek för denna låt och jag kan inte annat än att instämma.

Charles R. Cross ”Heavier Than Heaven – The Biography of Kurt Cobain”
Bok. Målar upp ett tragiskt, men på något sätt ändå vackert porträtt av en av de största.

Refused ”Summer Holiday vs Punk Rountine”
Återgutgåvorna av ”The Shape of Punk to Come” ”Songs To Fan the Flame of Discontent” och ”EP Compilation Vol 1″ är snart här . Just nu är ”Summer Holiday vs Punk Rountine” favoritlåten.

Vinylsjuor
Först var det Marvel som damp ner i postboxen, sedan dök Suspersuckers/The Hangmen och The Deadbeats upp. Små vinylbitar förnöjer verkligen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-05-19 21:38 / Uppdaterad: 2004-05-19 21:38

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig