dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Trojan Ska Revival Box Set
Trojan Ska Revival Box Set (3CD) Samling
2003
Trojan/Border
7/10

Mer ska ska ska

Lyssna

Sök efter skivan

Trojan-boxarna har blivit en institution. En perfekt inkörsport för den som vill få en juste översikt av någon aspekt av det som brett kan kallas reggae. Alltid femtio låtar. Faktum är att vi börjar närma oss den femtionde boxen i serien nu. Ska-genren har redan introducerats i två volymer. Dessutom släppte Trojan nyligen dubbelsamlingen ”One Step Beyond” som delvis överlappar de båda tidigare boxarna.

Här är det Mark Brennan som valt låtar från two tone-eran. Band som The Specials, Bad Manners, The Selecter och The Special Beat står för merparten av låtarna. För ovanlighetens skull handlar det huvudsakligen om liveupptagningar. Vi får flera välkända melodier i two tone-versioner, låtar som ”Wet Dream” och ”My Boy Lollipop” till exempel.

Även om ett par av låtarna görs i versioner jag inte står ut med (redan nämnda ”My Boy Lollipop” till exempel) svänger det mesta gott. För mig som nästan helt lyckats missa Bad Manners tidigare är det något av en uppenbarelse att höra hur mycket Liberator måste ha lyssnat på dem i unga år. Och även om jag kanske inte skulle rekommendera den här samlingen framför någon av de tidigare ska-samlingarna från Trojan till en nykomling så ger den åtminstone mig en skön stund vid stereon.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-02 13:31

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2330

2 kommentarer

”Trojan Tvelwes Box Set” innehåller 35 låtar.

Hilly Oregistrerad 2003-11-27 23:58
 

Den är undantaget som bekräftar regeln. Nej, men alltså jag glömde den. Å andra sidan en av 50.

Patrik Hamberg Oregistrerad 2003-11-28 09:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig