dagensskiva.com

48 timmar

Text

Musikalisk meteorologi

Det var nästan så att jag ville att det skulle regna när jag kom ut. Bara för att riktigt kunna njuta fullt ut av den varma känslan. Känslan som fortfarande är lika stark så här ett par timmar senare.

Oktober och regn står sällan på samma önskelista men ibland fungerar musik som en slags lyckotermostat som gör en osårbar. Ungefär som när man är kär och inte kunde bry sig mindre om huruvida det regnar, snöar eller råder rekordtorka runt omkring en.

Konsertkvällen med Nicolai Dunger och Christian Kjellvander fungerade som en mjuk, varm filt i höstmörkret. Jag ska inte tråka ut er med låttitlar och andra detaljer. Utan nöjer mig med att konstatera att det udda radarparet bestående av den oberäknelige slyngeln och den långe mannen med det låga mickstativet gjorde hösten ljusare, varmare och kortare.

Kvällens fråga: var det trum-Per som skötte percussion-pukorna?

Kvällens mest saknade: varför var inte Kristofer med i turné-paketet?

Återstående spelningar för Nicolai och Christian:
17/10 Jönköping – Konserthuset
18/10 Göteborg – Konserthuset
23/10 Helsingborg – Konserthuset
24/10 Västerås – Konserthuset
7/11 Kalmar – Kalmarsalen
8/11 Norrköping – Louis de Geer Konserthuset

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2003-10-16 23:25 / Uppdaterad: 2003-10-16 23:25

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig