dagensskiva.com

48 timmar

Text

Hjärtattacken tog sig mot kvällen

Så kom hjärtattacken till Stockholm också. Playstation 2 Heart Attack Tour. Jag måste säga att det kändes en smula lamt till en början. Det var mest bara kallt och regnigt. Jag tror inte att jag var den enda som önskat att detta hade hänt tidigare på sommaren. Eller kanske snarare att sommaren hade varat längre.

Själv kom jag till Riddarholmen precis lagom för att se Fireside gå på. Det stod väl ett tiotal personer framför scenen i alla fall. Som tur var strömmade det till lite fler, men man kunde inte direkt beskylla publiken för att vara varken för stor eller för livlig. Fireside gjorde ändå sitt bästa för att lätta upp stämningen.

- Nä nu får ni lugna ner er! Annars blir det ingen skateboard i julklapp.

Och alla ville självklart ha en ny skateboard. Så publiken förblev lugn och relativt oengagerad.

När Moneybrother gick på scen verkade det bli snäppet mer rörelse i publiken. Stämningen och vädret kändes genast en smula varmare och behagligare. Ett lika trevligt inslag som Moneybrother har varit under hela konsertsommaren tackade Anders Wendin för sig och meddelade att detta var deras avslutningskonsert för sommaren.

Sedan kom Looptroop (största anledningen till att de visiterade alla i ingången på jakt efter spritpennor) och räddade dagen på riktigt. I alla fall för mig. Publiken började äntligen komma med i matchen när Promoe tillsammans med Supreme och CosM.I.C hoppade runt och förklarade sina åsikter om EMU, polisen och Göran Persson. Och om sammanhanget de just befann sig i.

– Det är alldeles för mycket reklam här! Vi är ju inte här för att sälja tv-spel.

Att reklam i alla dess slag var det som syntes tätast och tydligast under söndagen kanske bör nämnas. Hur som helst. När Anders Wendin kom upp under Looptroops extranummer kände jag att det var dags att tacka för mig och gå hem nöjd. För visst ska man sluta när det man tycker att det är som bäst?

Sedan var det som sagt det där med PS2 och sportrampen. Det var ändå där ganska många befann sig. Men det lämnar jag till data- respektive skatemänniskorna att skriva om.

Och förresten. Bara helt apropå. Missa för allt i världen inte Mew på Debaser imorgon, tisdag. Mysigt popband från Danmark. Helt apropå.

Susanna Huldt

Publicerad: 2003-09-01 23:16 / Uppdaterad: 2003-09-01 23:16

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig