dagensskiva.com

48 timmar

Text

[ARVIKA] Fredag i Apollotältet

På Hultsfredsfestivalen hette den bästa scenen Atlantis. Samma tält finns här, men kallas istället för Apollo. Precis som i Hultsfred är det det bäst. Större delen av fredagen spenderades därför där.

17:30 Kaizers Orchestra
Efter allt snack går jag, trots allt, för att se Norges mest omskrivna orkester. Och även om jag inte knockas är det tillräckligt bra för att jag ska vilja kolla upp dem bättre när jag kommer hem. Musikaliskt låter de som en kombination av bob hund, Lars Demian, The Hives och Stomp. Energiskt och medryckande. Synd bara att jag inte hört några av låtarna tidigare. Inbillar mig att det hade lyft konserten ett par snäpp. Hur som helst, riktigt bra.

20:00 Looptroop
Det är möjligt att det bara är jag som sett dem för många gånger på den här turnén, men jag kan ändå inte komma ifrån att det kändes som en rutinspelning. Låtlistan är befriad från överraskningar och bandet känns, om inte oinspirerat så åtminstone lite blasé. Jag tror att de behöver avbryta turnérandet nu och återvända till studion för att packa några nya smällare. Godkänt, men inte mer än så.

22:30 Moneybrother
Efter den makalösa spelningen i Hultsfred måste just det här tältet kännas som hemmaplan för Anders och hans mannar. Kanske gör det dem lite för självsäkra. Lite för bekväma. Flera av låtarna slarvas bort med utdragna mellanspel, avstickare och ”pjäser”. Men trots att jag känner mig lite snuvad på konfekten är det en bra spelningen och festivalens hittills näst bästa. Jag önskar bara att de kunde ägna låtarna och framförandet av dem samma uppmärksamhet som de igår ägnade uppträdandet. Mindre teater, mer musik. Tack.

Utanför Apollo såg jag ett makalöst Fireside (mer om det på annan plats). Två akter som föll på tvålåtarslinjen, Jmyhaze Beatbox och Front 242.

Jag lyckades dessutom se alldeles lagom mycket av Ministry. Lämnade den nära två timmar långa konserten första gången efter två låtar. Kom tillbaka lagom till hitkavalkaden med ”New World Order”, ”Just One Fix”, ”Thieves” och ytterligare två-tre låtar innan jag gav mig av för andra gången. Återkom lagom till sista extranumret, en hejdundrande ”Jesus Built My Hotrod”. Så med en smula tur fick jag precis allt jag ville ha av Ministry. Dessutom lät det riktigt bra.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-07-12 13:22 / Uppdaterad: 2003-07-12 13:22

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig