dagensskiva.com

48 timmar

Text

[ARVIKA] En arbetsseger för USCB

Tiomannabandet USCB Allstars har fått den otacksamma uppgiften att öppna Arvikafestivalens andra dag. De gör det dessutom som oktett. Två man kort, Ols (sång) och Poxy (trombon) är inte med, och lätt nyvakna tar det ett tag innan de blir varma i kläderna och får fart på showen.

Att Adonis får sköta all sång på egen hand påverkar så klart uttrycket en del. Samspelet mellan de båda sångarna uteblir. Låturvalet fokuseras naturligtvis hårdare på Adonis låtar.

En handfull låtar in har både bandet och publiken vaknat. Med ”One Woman's Man” höjs temperaturen på allvar för första gången och när vi närmar oss slutet på ordinarie set är publiken i Apollo en lyckligt gungande massa som vill ha mer.

Ska jag vara lite gnällig så tycker jag att låtmaterialet är något för enahanda. USCB behöver ytterligare en handfull minnesvärda låtar för att jag ska kunna vara riktigt nöjd.

Men bandets inställning och trägna arbete vinner över mig på deras sida den här eftermiddagen. Publikens respons lyfter helhetsintrycket ytterligare.

Det är något speciellt med det där tältet. Så är det. Jag ser redan fram mot Moneybrother på samma scen senare ikväll (tack DAF för att krocken med Ministry är bortsopad).

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-07-11 15:03 / Uppdaterad: 2003-07-11 15:03

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig