dagensskiva.com

48 timmar

Text

(Hultsfred) Hultsfred 2003–en trevlig överraskning

Rubriken skulle precis lika väl kunna ha varit ”avhoppens festival” för aldrig har väl Hultsfredsfestivalen drabbats av så pass många och tunga avhopp i sista stund. Något enstaka brukar det vara varje år, det har man lärt sig att leva med, men i år var det nästan fånigt. Bästa exemplet är väl franska hiphopgruppen Saian Supa Crew som kallades in för att ersätta The Sounds och som sedan själva i sista stund beslöt sig för att prioritera en skivinspelning och i sin tur fick ersättas av The Latin Kings.

Utan Saian Supa Crew, för egen del det enda avhopp jag verkligen sörjde, måste jag erkänna att mina förhoppningar på förhand inte var så högt ställda. Visst, det fanns givetvis några ”måste ses”-artister som Massive Attack, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Radiohead, Grandaddy, Schneider TM och Ladytron men överlag kändes utbudet lite magert. Några fler intressanta dans/electronica-akter hade inte varit fel.

Fast å andra sidan innebar det mer tid dels åt pocketutdelning i dagensskiva.com-tältet, dels åt att glida runt förutsättningslöst på festivalen, något jag allt för sällan tar mig tid att göra annars. Pocketutdelningen förresten. Vilken succé! Suget efter ”100 skivor – volym två” överträffade alla förväntningar. Tack alla ni som kom förbi och försåg er med en bok för alla glada leenden, uppmuntrande ord och allmänt sköna stämning.

Och just den sköna stämningen är väl det jag mest kommer förknippa Hultsfred 2003 med. Jag har sällan haft så rakt igenom trevligt på en Hultsfredsfestival och med tanke på mina förhoppningar är det nog det som känns allra mest överraskande. Jag misstänker att en bidragande faktor är att det var ett mindre antal besökare på plats än föregående år. Bara ett par tusen färre men visst märktes det direkt inne på området och det gjorde mig faktiskt absolut ingenting. Tvärtom.

Att dagensskiva.com-redaktionen sedan som vanligt var på sitt allra bästa festhumör, vädergudarna, med några timmars undantag, var vänligt inställda, Atlantisscenen visade sig vara en fullträff och precis den scen Hultsfred så saknat, och att de flesta spelningar jag till slut gick på nästan alla överraskade positivt är verkligen grädde på moset.

Så sent som i torsdags trodde jag aldrig att jag skulle skriva det här men för min del var Hultsfred 2003 på många plan en överraskande trevlig festival.

David Drazdil

Publicerad: 2003-06-16 14:07 / Uppdaterad: 2003-06-16 14:07

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig